Átadták a TOP 100 díjakat Debrecenben

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 12. 06. 12:21

Öt kategóriában adták át Hajdú-Bihar megye legnagyobb vállalkozásainak a TOP 100 díjakat kedden Debrecenben abból az alkalomból, hogy a Hajdú-Bihari Napló a megyei kereskedelmi és iparkamarával, illetve az adóhivatal regionális igazgatóságával együttműködve az idén is megjelentette a 100 legnagyobb megyei vállalkozást bemutató kiadványát.

A legnagyobb nettó árbevételért járó díjat a Tigáz Tiszántúli Gázszolgáltató Zrt., a legnagyobb adózás előtti eredményért járó díjat a National Instruments (NI) Kft., a legnagyobb export árbevételért és a legnagyobb foglalkoztatónak járó díjat a Teva Gyógyszergyár Zrt., a legeredményesebb új belépőnek adományozott díjat a Tranzit Food Baromfifeldolgozó Kft. kapta.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a díjátadón tartott előadásában kijelentette: a kormányprogramot végre kell hajtani. Ennek kapcsán a “gazdaság körüli struktúrák” átalakítására, fenntartható pályára állítására hívta fel a figyelmet.

A kamara elnöke szerint nehezíti a helyzetet, hogy több válság egyidejűleg van jelent. Felsorolása szerint 2008 óta tart a világgazdasági pénzügyi válság, fél éve az eurózóna válsága, miközben több európai uniós tagállam – Görögországtól Olaszországig – költségvetési válságot él át.

Ehhez társulnak a magyarországi belső válságok: a gyakorlatilag a rendszerváltás óta húzódó strukturális válság, a gazdaság és iparszerkezeti feszültségek, valamint a térségi feszültségek – fűzte hozzá.

Parragh László szerint a következő négy hét sorsfordító lesz, ugyanis az Országgyűlés előtt olyan, a gazdaságot is érintő törvényjavaslatok vannak, amelyeket a kamara is támogat.

Ugyanakkor a kamarai elnök figyelmeztetett rá, hogy “az IMF a frontsebész eszközeivel” dolgozik; okos ország a fenntarthatósághoz szükséges lépéseket magától teszi meg.

Jelenleg két dolgot, a súlyos örökség felszámolását és a válságkezelést párhuzamosan kell megtenni, ami ebben az ügyben zajlik az a gazdaság érdeke, s a kamara kiáll mellette – jelentette ki Parragh László Debrecenben. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink