Modern csomagolócentrumot épített a Gallicoop Szarvason
1,689 milliárd forintos beruházást hajtott végre a Gallicoop Zrt. Szarvason. A Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával felépített új csomagolócentrumban három műszakban gyártanak pulykahúsból készült szeletelt termékeket. Varga Mihály pénzügyminiszter a beruházás átadásán hangsúlyozta: a kormány stratégiai célja, hogy támogassa azokat a fejlesztéseket, amelyek révén minőségi magyar élelmiszerek kerülhetnek az emberek asztalára.
– Az évről évre egyre jobb teljesítményt elérő hazai élelmiszeripar stratégiai fontosságú a hazai gazdaságban. A kormány kiemelt célja a hazai élelmiszeripar főszereplőinek támogatása, piaci lehetőségeinek erősítése. Ezért döntöttünk a Gallicoop Zrt. 805,329 millió forintos támogatása mellett, amelyek révén újabb nagy fejlődési lépcsőt tehet meg a vállalat. A kilencvenes évek óta megötszöröződött a hazai pulykafogyasztás mennyisége, Magyarország jelenleg Európában az elsők között van ezen a területen – ismertette Varga Mihály, pénzügyminiszter.
Erdélyi István, a Gallicoop Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: a vállalat a hazai piac legnagyobb zárt rendszerű pulykahús-termelő integrációjával rendelkező vállalata, amelynek tevékenységi köre a pulykakeltetéstől, a feldolgozásig és húskészítmények előállításáig, értékesítéséig terjed. Évente 39 ezer tonna élő pulykát vágnak le. Nyugat-Európa valamennyi országába szállítanak, a többit belföldön értékesítik. A cég éves gyártási kapacitása meghaladja a nyolcezer tonna húskészítményt. Hazai piaci részesedése jelenleg 41 százalékot tesz ki, árbevétele 2017-ben 30,644 milliárd forint volt.
– A beruházás fontos mérföldkő vállalatunk történetében. A csomagolás, kiszolgálás korszerűsítésével a kényelmi, konyhakész termékek kereslete iránt megnőtt vásárlói igényeket még hatékonyabban ki tudjuk szolgálni. Ezen kívül a fejlesztés segíthet abban a törekvésünkben, hogy új lendületet kapjon a piaci bővülésünk. A Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. a környező országokban jó versenyhelyzetben van: nemrégiben kezdtük meg a szállítást egyebek mellett a szlovákiai, romániai, horvátországi, szlovéniai üzletekbe, ahol a háztartások számára könnyen és gyorsan elkészíthető termékeket kínálunk – tette hozzá Erdélyi István.
Az új üzemben a legmagasabb élelmiszerbiztonsági követelményeknek megfelelően zajlik a szeletelt termékek gyártása, a vörösáruk hűtve raktározása, csomagolása, előkészítése szállításra. A csomagolócentrum 1,689 milliárd forintos fejlesztés révén valósult meg. A fejlesztést 50 százalékban a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatta, a fennmaradó részt a vállalat saját erőből finanszírozta. A 2200 négyzetméteres csarnokot a legmodernebb csomagoló és hűtőberendezésekkel szerelték fel. A létesítmény 55 szakembernek ad munkát.
Kapcsolódó cikkeink
Most invesztálni kell a szalámimárkákba
Idén már nem nőtt a szalámik átlagára, és az eladások…
Tovább olvasom >Nem füstöltek el a grillsajtok
Bár tavaly a grillsajtok piaca egy kisebb összeomlást élt át,…
Tovább olvasom >Újra felizzana a grillpiac
A tavalyi visszaesés után óvatos optimizmussal tekintenek az idei grillszezon…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új fejezet nyílt a Pizza Hut történetében: Magyarországi modell alapján újulhat meg az étteremlánc
Szeptember 12-én vágták át a szalagot Pécs legnépszerűbb sétálóutcájában, a…
Tovább olvasom >Már 150 millió darab palackot, üveget és alumínium dobozt váltottak vissza a Lidl áruházakban
Mérföldkőhöz érkezett az új visszaváltási rendszerben a Lidl Magyarország. A…
Tovább olvasom >Stílus újragondolva- megújult a Hungaria pezsgő!
Új, a stílust és az eleganciát még inkább hangsúlyozó külsővel…
Tovább olvasom >