Modern csomagolócentrumot épített a Gallicoop Szarvason
1,689 milliárd forintos beruházást hajtott végre a Gallicoop Zrt. Szarvason. A Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával felépített új csomagolócentrumban három műszakban gyártanak pulykahúsból készült szeletelt termékeket. Varga Mihály pénzügyminiszter a beruházás átadásán hangsúlyozta: a kormány stratégiai célja, hogy támogassa azokat a fejlesztéseket, amelyek révén minőségi magyar élelmiszerek kerülhetnek az emberek asztalára.
– Az évről évre egyre jobb teljesítményt elérő hazai élelmiszeripar stratégiai fontosságú a hazai gazdaságban. A kormány kiemelt célja a hazai élelmiszeripar főszereplőinek támogatása, piaci lehetőségeinek erősítése. Ezért döntöttünk a Gallicoop Zrt. 805,329 millió forintos támogatása mellett, amelyek révén újabb nagy fejlődési lépcsőt tehet meg a vállalat. A kilencvenes évek óta megötszöröződött a hazai pulykafogyasztás mennyisége, Magyarország jelenleg Európában az elsők között van ezen a területen – ismertette Varga Mihály, pénzügyminiszter.
Erdélyi István, a Gallicoop Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: a vállalat a hazai piac legnagyobb zárt rendszerű pulykahús-termelő integrációjával rendelkező vállalata, amelynek tevékenységi köre a pulykakeltetéstől, a feldolgozásig és húskészítmények előállításáig, értékesítéséig terjed. Évente 39 ezer tonna élő pulykát vágnak le. Nyugat-Európa valamennyi országába szállítanak, a többit belföldön értékesítik. A cég éves gyártási kapacitása meghaladja a nyolcezer tonna húskészítményt. Hazai piaci részesedése jelenleg 41 százalékot tesz ki, árbevétele 2017-ben 30,644 milliárd forint volt.
– A beruházás fontos mérföldkő vállalatunk történetében. A csomagolás, kiszolgálás korszerűsítésével a kényelmi, konyhakész termékek kereslete iránt megnőtt vásárlói igényeket még hatékonyabban ki tudjuk szolgálni. Ezen kívül a fejlesztés segíthet abban a törekvésünkben, hogy új lendületet kapjon a piaci bővülésünk. A Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. a környező országokban jó versenyhelyzetben van: nemrégiben kezdtük meg a szállítást egyebek mellett a szlovákiai, romániai, horvátországi, szlovéniai üzletekbe, ahol a háztartások számára könnyen és gyorsan elkészíthető termékeket kínálunk – tette hozzá Erdélyi István.
Az új üzemben a legmagasabb élelmiszerbiztonsági követelményeknek megfelelően zajlik a szeletelt termékek gyártása, a vörösáruk hűtve raktározása, csomagolása, előkészítése szállításra. A csomagolócentrum 1,689 milliárd forintos fejlesztés révén valósult meg. A fejlesztést 50 százalékban a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatta, a fennmaradó részt a vállalat saját erőből finanszírozta. A 2200 négyzetméteres csarnokot a legmodernebb csomagoló és hűtőberendezésekkel szerelték fel. A létesítmény 55 szakembernek ad munkát.
Kapcsolódó cikkeink
A pulykaágazat kihívásai és lehetőségei: így látja a jövőt a Gallicoop
A pulykahús évekig a hazai és nemzetközi piac egyik meghatározó…
Tovább olvasom >Sonkák az árérzékenység hálójában
Nagyjából a tavalyi számokat és trendeket várják a sonkagyártók az…
Tovább olvasom >Minden jó, ha a kezdete jó
Nem csak reggel, nem csak napindító étkezésként, nem csak a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Németországban havi szinten lassult, éves összevetésben gyorsult a nagykereskedelmi árak emelkedése februárban
Németországban februárban havi szinten lassult, éves összevetésben gyorsult a nagykereskedelmi…
Tovább olvasom >Egyensúly és szépség a mindennapokban – A Balance by Béres Alexandra termékei már elérhetők a Rossmannban
Béres Alexandra Balance márkája új szépségápolási termékekkel debütált a Rossmannban,…
Tovább olvasom >Március 14-én fogyasztóvédelmi napot tartanak az Auchan áruházak
Az Auchan Magyarország 2017-től a Covid járvány megjelenéséig minden évben…
Tovább olvasom >