Átadták a FrieslandCampina új gyáregységét

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 09. 12. 23:04

Mérföldkőhöz érkezett a FrieslandCampina Hungária Zrt. közel másfél éve tartó átfogó ipari és logisztikai átszervezése. A márciusban megkezdett próbagyártásokat követően immár hivatalosan is megindult a termelés a mintegy 650 millió forintos beruházással épített új mátészalkai üzemcsarnok területén. A július 9-én megtartott ünnepélyes megnyitón Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára adta át az új gyáregységet.

Az ellátási lánc átszervezésének első lépéseként, még 2013-ban, a logisztikai tevékenységeket országos szinten a FrieslandCampina fő elosztó központjában, Budapesten vonták össze, ahol az eddigieken túl további 24 új munkahely jött létre. A lépéssel egy időben megkezdődött a mátészalkai üzem bővítése, az új csarnok építése, valamint gyártósorok installációja. A beruházás mostanra sikeresen befejeződött, és az új üzemrészben a gyártás megkezdődött. Az új üzemrész az átadás napjától hivatalosan is a mátészalkai gyár szerves része.

A gyártósorokon a korábban a debreceni üzemben gyártott termékek – többek között Mia Krémtúrók és Milli vajkrémek – készülnek. A vállalat a 650 millió forintból fejlesztett új desszertüzemben több mint 50 új munkahelyet hozott létre. A mátészalkai létszám ezzel a fejlesztéssel eléri a háromszázat. Az új üzembe telepített technológiának köszönhetően a jövőben további fejlesztésekre és volumennövekedést jelentő új termékek gyártására is lehetőség nyílik majd.

– A FrieslandCampinánál zajló átszervezés célja, hogy hosszú távon biztosítsuk a jelenlegi erős hazai piaci pozíciónkat. Ennek egyik legfontosabb bázisa a most lezárult, 650 millió forint értékű beruházással még versenyképesebbé váló mátészalkai üzem – mondta Szautner Péter, a FrieslandCampina Hungária vezérigazgatója. – A vállalat elkötelezett a hazai piac és a fogyasztók igényeinek minél teljesebb kiszolgálása és a magyarországi gyártás mellett. A FrieslandCampina a magyar fogyasztók számára ezek után is ugyanazt a termékskálát és a jól megszokott, közkedvelt, kiváló minőségű tejtermékeket és tejdesszerteket kínálja.

A vállalat szakemberei elmondták, hogy a mátészalkai beruházás hosszú távon jelentősen támogatja a hazai termelési kapacitás fenntartását, a versenyképesség javítását és további termékinnovációk fejlesztését, ezáltal biztosítja a magyar piacon való erős jelenlétet a jövőben is.

Mindeközben jelenleg is tárgyalások folynak a debreceni egység eladásáról, amely a jövőben a FrieslandCampina egyes termékeinek bérgyártásában is szerepet vállalhat

Kapcsolódó cikkeink