Áruházaiban termesztett salátát árulna az IKEA
Saját konténereiben termett salátáit kínálná éttermeiben az IKEA. A világ legnagyobb bútoráruház-lánca hamarosan megkezdi éttermeiben helyben termesztett zöldségei értékesítését.
Az áruházlánc egyelőre kísérleti jelleggel, jövő hónaptól kezdi árulni két svéd áruházában a friss zöldségeket. „A feltételek mind a termesztéshez, mind a kiváló ízélményhez tökéletesek, ráadásul a módszer fenntartható is, hiszen nem kell sehová szállítani a salátát.” – hangsúlyozta Catarina Englund, az Ingka Group innovációs menedzsere.
A zöldségeket az ún. hidroponikus termesztés módszereivel nevelnék, ami azt jelenti, hogy nincs szükség sem termőtalajra, sem vegyszerekre, a folyamat pedig a hagyományos gazdálkodáshoz képest 90 %-kal kevesebb vizet igényel. Egyetlen konténer napi 15-20 kg salátát biztosítana, a termény mennyiségét pedig folyamatosan az adott áruház igényeihez szabnák. (Reuters)
Kapcsolódó cikkeink
Több mint együttműködés – IKEA-s bemutatótérrel gazdagodott a Soproni Egyetem
Ünnepélyes keretek között adták át a Soproni Egyetem új oktatási…
Tovább olvasom >Az IKEA visszahívja az IKEA 365+ VÄRDEFULL fekete színű fokhagymaprést
Az IKEA arra kér minden vásárlót, aki megvásárolta az IKEA…
Tovább olvasom >A JYSK nyereségben már az első, de az IKEA forgalmát még senki sem éri utol
Három nagy szereplő uralja a hazai lakberendezési piacot: az IKEA,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Zsugorinfláció: adatbázis indul a kisebb kiszerelésekről
A fogyasztók könnyen hozzáférhető, megbízható és folyamatosan frissülő forrásból tájékozódhatnak…
Tovább olvasom >Támad a Temu: az online diszkontóriás betörne az európai élelmiszerpiacra is
A kínai Temu online piactér az olcsó elektronikai és ruházati…
Tovább olvasom >A Mondeléz átadta legnagyobb közép-kelet-európai napelemparkját Székesfehérváron
A Mondeléz International csütörtökön hivatalosan is átadta új napelemparkját székesfehérvári…
Tovább olvasom >