Áruházaiban termesztett salátát árulna az IKEA
Saját konténereiben termett salátáit kínálná éttermeiben az IKEA. A világ legnagyobb bútoráruház-lánca hamarosan megkezdi éttermeiben helyben termesztett zöldségei értékesítését.
Az áruházlánc egyelőre kísérleti jelleggel, jövő hónaptól kezdi árulni két svéd áruházában a friss zöldségeket. „A feltételek mind a termesztéshez, mind a kiváló ízélményhez tökéletesek, ráadásul a módszer fenntartható is, hiszen nem kell sehová szállítani a salátát.” – hangsúlyozta Catarina Englund, az Ingka Group innovációs menedzsere.
A zöldségeket az ún. hidroponikus termesztés módszereivel nevelnék, ami azt jelenti, hogy nincs szükség sem termőtalajra, sem vegyszerekre, a folyamat pedig a hagyományos gazdálkodáshoz képest 90 %-kal kevesebb vizet igényel. Egyetlen konténer napi 15-20 kg salátát biztosítana, a termény mennyiségét pedig folyamatosan az adott áruház igényeihez szabnák. (Reuters)
Kapcsolódó cikkeink
Megállni látszik a drasztikus drágulás a magyar bútorpiacon
Az elmúlt időszakban a magyar bútorpiacon megfigyelhető drasztikus drágulás üteme…
Tovább olvasom >Növekedett a kereskedelem és az FMCG vonzereje a munkavállalók körében
Április 25-én 11. alkalommal hirdette ki a Randstad Magyarország legnépszerűbb…
Tovább olvasom >Ezektől nem férünk el a konyhában: a magyarok tárolási nehézségeit vizsgálta az IKEA felmérése
A magyarok 71 százaléka szerint a helykihasználás maximalizálása lenne a…
Tovább olvasom >További cikkeink
VOSZ Barométer – 2024. II. negyedév: kötelező optimizmus vagy valódi növekedés?
Az inflációs érzékelés továbbra is jelen van hazai vállalkozásoknál, miközben…
Tovább olvasom >Fidelity: Három téma, ami Q3-ban alakítja a befektetéseket
Eljött a járványt követő normalizálódás, amelyet annyira vártunk? A gazdasági…
Tovább olvasom >Új termékigazgatót nevezett ki az Auchan
Július 1-től Varga László látja el az Auchan Magyarország termékigazgatói…
Tovább olvasom >