Áruházaiban termesztett salátát árulna az IKEA
Saját konténereiben termett salátáit kínálná éttermeiben az IKEA. A világ legnagyobb bútoráruház-lánca hamarosan megkezdi éttermeiben helyben termesztett zöldségei értékesítését.
Az áruházlánc egyelőre kísérleti jelleggel, jövő hónaptól kezdi árulni két svéd áruházában a friss zöldségeket. „A feltételek mind a termesztéshez, mind a kiváló ízélményhez tökéletesek, ráadásul a módszer fenntartható is, hiszen nem kell sehová szállítani a salátát.” – hangsúlyozta Catarina Englund, az Ingka Group innovációs menedzsere.
A zöldségeket az ún. hidroponikus termesztés módszereivel nevelnék, ami azt jelenti, hogy nincs szükség sem termőtalajra, sem vegyszerekre, a folyamat pedig a hagyományos gazdálkodáshoz képest 90 %-kal kevesebb vizet igényel. Egyetlen konténer napi 15-20 kg salátát biztosítana, a termény mennyiségét pedig folyamatosan az adott áruház igényeihez szabnák. (Reuters)
Kapcsolódó cikkeink
Prémium legyen, de fenntartható is – a legifjabb generáció elvárásai
A kiskereskedelmi szereplők kénytelenek lesznek egyre nagyobb figyelmet fordítani fenntarthatósági…
Tovább olvasom >IKEA Soroksár: A jövő áruháza
Innovatív és izgalmas megoldásokkal járul hozzá a vásárlói élmény forradalmasításához…
Tovább olvasom >Az IKEA a vásárlók oldalán állva több mint 2,1 milliárd eurót fektetett be az árak csökkentésébe
Ma az Ingka Csoport 39,6 milliárd eurós IKEA kiskereskedelmi forgalomról adott hírt…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fogyasztóvédelmi kiválóságok díjazása: elismerték a 2024. év legjobbjait
Az idei év kiemelkedő fogyasztóvédelmi referensei és különdíjazottjai vehették át…
Tovább olvasom >Adni Öröm! – nehéz sorsú embereknek gyűjtenek tartós élelmiszereket a SPAR-üzletekben
Elindult mától a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország…
Tovább olvasom >KSH: az ipari termelés 0,2 százalékkal mérséklődött októberben
Októberben az ipari termelés volumene 0,2, munkanaphatástól megtisztítva 3,1 százalékkal…
Tovább olvasom >