Ártott a CBA-nak a BKV-sztrájk

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 01. 13. 00:03

A CBA üzlethálózatában kedden visszaesett a forgalom a BKV sztrájk hatására, míg a Spar üzleteiben nem okozott csökkenést, a Tesco áruházaiban pedig a szokottnál többen vásárolnak.

Drasztikusan visszaesett, várhatóan 30-40 százalékkal elmarad a keddi forgalom egy átlagos naphoz képest a sztrájk miatt – mondta Fodor Attila, a CBA kommunikációs vezetője. Minden üzletet ki tudtak nyitni, mert a dolgozókat mikrobuszokkal és személygépkocsikkal szállították a munkahelyekre. A peremkerületekben kicsit jobb a helyzet, de a belső kerületekben a boltok forgalmát nagyon visszavetette, hogy az irodai dolgozók közül sokan nem jutottak be a munkahelyükre.
A Tescónál úgy érzékelik, hogy az emberek, akik valamilyen oknál fogva nem jutottak be munkahelyükre, vásárlással töltik szabadidejüket, ugyanis a hétköznapit meghaladó forgalom van a budapesti és a Budapest környéki Tesco áruházakban – mondta Hackl Mónika, a Tesco Global Áruházak Zrt. szóvivője.
Laber Zsuzsa, a Spar Magyarország szóvivője szerint az üzleteikben egyelőre nem tapasztaltak forgalom-visszaesést. Ugyanakkor megjegyezte, hogy ha több napig elhúzódik a munkabeszüntetés a fővárosi közlekedésben, az kiszámíthatatlanná teheti a boltok forgalmát – írja az fn.hu.Kapcsolódó cikkeink