Aroma DJ

Szerző: trademagazin Dátum: 2008. 02. 01. 08:00

A holland diszkójárók körében nagy népszerűségnek örvend egy osztrák származású, ODO7 művésznéven fellépő hangulatfelelős, aki különféle aromákkal „dolgozik”. Az aroma jockeynek nevezett munkakör hasonló a korongokat pörgető elődjéhez, de itt nemcsak zeneszámokat, hanem illatokat is kever a légtérbe a hangulat fokozásának érdekében a „művész”.
Az aromákat különböző illóolajokból, füstölőkből és szexuális feromonokból nyerik. Ezek az anyagok a megkívánt hatásnak megfelelően hatnak az agyra, így ODO7 boldogságérzetet, magabiztosságot vagy éppen szexuális izgalmat is képes a táncolók elméjébe varázsolni a zene stílusával összhangban. Az aroma jockey a legfinomabb bioolajokat és a legtisztább aromákat használja fel munkája során. A közönség valósággal megőrül érte, a pszichikai hatás állítólag leírhatatlan. A titkos receptekhez ősi kultúrák tapasztalatait is kiaknázza, az illatanyagok kinyeréséhez pedig fakérget, leveleket, fát, gyümölcsöket, virágokat, fűszereket, kristályokat, gyökereket, gyógynövényeket, balzsamokat, gyantát és valódi feromonokat is felhasznál.
Az aromák nem csak a természetességgel vannak kapcsolatban, de kulturális téren is jelentést hordoznak. Az emberi agy számos jelet képes megfejteni a szagok, illatok által. Az állatvilággal megegyezően, az ember is a kommunikáció részeként támaszkodik a szaglásra, így ennek a művészetben, akár a szórakoztatásban is hasznát lehet venni. ODO7 közönsége teljes eufóriá­ban bulizik, tele van hormonnal és energiával. Szagolni lehet a különbséget!

Kapcsolódó cikkeink