Argentin borászat a világ legjobbja!
Idén rendezték meg másodszor a „World’s Best Vineyards” (a világ legjobb borászatai) versenyt. A díjnál komplex szempontrendszer alapján értékelik a jelölteket. Beleszámít természetesen a szőlőtermesztés és borkészítés mikéntje, de emellett a természeti, az épített környezet, valamint a szolgáltatások színvonala is szerepet játszik – írta meg a boraszportal.hu.
Az idei 50-es listán 5 kontinens 18 országa képviselteti magát, 17 új borászat került be. Olyan, borkultúra tekintetében (egyelőre) egzotikusnak számító országokat is megtalálunk közöttük, mint Japán, Bulgária vagy India. A díj alapítói szerint a legjobbak közös jellemzője, hogy mindegyik kínál valami csak rá jellemző egyedi dolgot: van, ahol lovaskocsival viszik végig a látogatókat a birtokon, máshol autómúzeumot rendeztek be vagy éppen főzőtanfolyamot is szerveznek a vendégek kedvéért a szabad ég alatt.
Íme az első 10 sorrendje
1. Zuccardi Valle de Uco (Argentína)
2. Bodega Garzón (Uruguay)
3. Domäne Wachau (Ausztria)
4. Montes (Chile)
5. Robert Mondavi Winery (Kalifornia)
6. Marqués de Riscal (Spanyolország)
7. Château Smith Haut Lafitte (Franciaország)
8. Quinta do Crasto (Portugália)
9. Antinori nel Chianti Classico (Olaszország)
10. Viña Vik (Chile)
További részletek itt.
Kapcsolódó cikkeink
Magyar siker a világ legjobb borászatainak rangsorában: a Szepsy Pince a 43. helyen
2024-ben is közzétették a World’s Best Vineyards rangsorát, amely az…
Tovább olvasom >Az AI segítségével csökkenti az élelmiszerpazarlást a Carrefour Argentínában
A Carrefour Argentina mind a 640 áruházában bevezette a Wasteless…
Tovább olvasom >Argentína sertéshússal látná el Kínát
Nagy lendületet vehet az argentin sertéshús-termelés, ha megvalósul az erre…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >