Áremelkedés és bezárások jöhetnek a húspiacon
A sertés- és baromfikészítményeknél további áremelkedés várható – írja a Világgazdaság. A szektor termelői – elsősorban a csirke – és pulykatenyésztők – bezárják üzemeiket, és néhány hónapon belül a feldolgozók egy része is bezárhat.
A lap pénteki számában nyilatkozó Raskó György szerint a baromfi- és sertéshúkészítmények esetében hozzávetőleg 5 százalékos drágulásra lenne szükség, kérdés azonban, hogy a termelők az áremelésre irányuló igényüket érvényesíteni tudják-e kereskedelmi partnereiknél. Raskó szerint egy számottevő forintgyengülés némileg javíthatna az exportáló húsipari és baromfiipari feldolgozók helyzetén.
Bárány László, a Baromfi Terméktanács elnökségének tagja szerint a húsiparban tapasztalható feszültség mára a baromfiszektorra is jellemzővé vált. A magas takarmányárak drága élőbaromfit eredményeznek, a fogyasztók azonban nem tudják, és nem is akarják a drágább terméket megfizetni. A szektor termelői – különösen a csirke – és pulykahizlalással foglalkozók – bezárják üzemeiket, hónapok kérdése, és a feldolgozók egy része is be fog zárni – írja a Világgazdaság nyomán a portfolio.hu.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Még mindig lehet spórolni, de nem minden árrésstopos terméken
Bár a magyarországi árrésstopok hatása kezd érezhetővé válni a hazai…
Tovább olvasom >Több mint 13 tonna adomány gyűlt össze a NOE és a CBA közös húsvéti akcióján
Több mint 13 tonna adomány gyűlt össze a Nagycsaládosok Országos…
Tovább olvasom >Alkoholmentes korszakváltás: kihívások és lehetőségek a söripar globális porondján
Geopolitikai akadályokkal és új fogyasztói trendekkel néz szembe az európai…
Tovább olvasom >