Áremelkedés és bezárások jöhetnek a húspiacon
A sertés- és baromfikészítményeknél további áremelkedés várható – írja a Világgazdaság. A szektor termelői – elsősorban a csirke – és pulykatenyésztők – bezárják üzemeiket, és néhány hónapon belül a feldolgozók egy része is bezárhat.
A lap pénteki számában nyilatkozó Raskó György szerint a baromfi- és sertéshúkészítmények esetében hozzávetőleg 5 százalékos drágulásra lenne szükség, kérdés azonban, hogy a termelők az áremelésre irányuló igényüket érvényesíteni tudják-e kereskedelmi partnereiknél. Raskó szerint egy számottevő forintgyengülés némileg javíthatna az exportáló húsipari és baromfiipari feldolgozók helyzetén.
Bárány László, a Baromfi Terméktanács elnökségének tagja szerint a húsiparban tapasztalható feszültség mára a baromfiszektorra is jellemzővé vált. A magas takarmányárak drága élőbaromfit eredményeznek, a fogyasztók azonban nem tudják, és nem is akarják a drágább terméket megfizetni. A szektor termelői – különösen a csirke – és pulykahizlalással foglalkozók – bezárják üzemeiket, hónapok kérdése, és a feldolgozók egy része is be fog zárni – írja a Világgazdaság nyomán a portfolio.hu.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A Baltikum felé nyit a magyar élelmiszerexport
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Biztonságosabb és fogyasztóbarát piacot teremt a kkv-k számára Magyar Kereskedelmi és Iparkamara
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A Hungaropack Magyar Csomagolási Verseny 2025. évi díjazottjai
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >
