Áremelkedés és bezárások jöhetnek a húspiacon
A sertés- és baromfikészítményeknél további áremelkedés várható – írja a Világgazdaság. A szektor termelői – elsősorban a csirke – és pulykatenyésztők – bezárják üzemeiket, és néhány hónapon belül a feldolgozók egy része is bezárhat.
A lap pénteki számában nyilatkozó Raskó György szerint a baromfi- és sertéshúkészítmények esetében hozzávetőleg 5 százalékos drágulásra lenne szükség, kérdés azonban, hogy a termelők az áremelésre irányuló igényüket érvényesíteni tudják-e kereskedelmi partnereiknél. Raskó szerint egy számottevő forintgyengülés némileg javíthatna az exportáló húsipari és baromfiipari feldolgozók helyzetén.
Bárány László, a Baromfi Terméktanács elnökségének tagja szerint a húsiparban tapasztalható feszültség mára a baromfiszektorra is jellemzővé vált. A magas takarmányárak drága élőbaromfit eredményeznek, a fogyasztók azonban nem tudják, és nem is akarják a drágább terméket megfizetni. A szektor termelői – különösen a csirke – és pulykahizlalással foglalkozók – bezárják üzemeiket, hónapok kérdése, és a feldolgozók egy része is be fog zárni – írja a Világgazdaság nyomán a portfolio.hu.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Amitől a terméket a kosárba helyezzük – kutatás
A PwC és a Publicis Groupe Hungary legújabb közös kutatása…
Tovább olvasom >Korhatár alá került az energiaital: amit minden boltosnak tudnia kell
Június 11-től életbe lépett az energiaitalok árusítására vonatkozó új szabályozás:…
Tovább olvasom >Háztartási és higiénés termékek ára is nyomon követhető az Árfigyelőben
Újabb 42 termékkategóriával bővült a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által működtetett,…
Tovább olvasom >