Árbevétel-növekedést tervez az idén a Sió-Eckes Kft.

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 09. 15. 11:35

A korábbi évek stagnálását követően az idén már árbevétel-növekedést tervez a Sió-Eckes Kft. – mondta Barna János, a cég kereskedelmi igazgatója pénteken az MTI-nek, a Coop Rally második napjának első állomásán Siófokon.

alma

A kereskedelmi igazgató közölte: a cég árbevétele 9 milliárd forint körül alakul évek óta, ez az idén várhatóan 4-5 százalékkal nő. A vállalat nyeresége is várhatóan nagyobb lesz, mint a múlt évben, amikor 80-100 millió forint adózás előtti eredményt könyvelhettek el.

Hozzátette: a Sió-Eckes Kft. 2012-ben még veszteséges volt, a veszteség elérte a 80-100 millió forintot.

Jelezte, a cég fedezettermelő képességének növekedése főként a költségek csökkentéséből származik, valamint abból, hogy valamelyest sikerült növelni a termékek árát is.

Elmondta: a Sió-Eckesnél az idén várhatóan mintegy 13 ezer tonna gyümölcsöt dolgoznak fel, amelyből hozzávetőleg 10 ezer tonna gyümölcsvelő és gyümölcspüré készül. Jelezte azt is, hogy a feldolgozott gyümölcsmennyiség döntő hányada Magyarországról származik, például nem Magyarországról vásárolják a szükséges citrusféléket.

A Magyarországról származó gyümölcsre mintegy 3-3,5 milliárd forintot költenek.

A kereskedelmi igazgató jelentős előrelépésre számít 2015-ben, amikor 500-600 millió forint értékben új beruházást hajtanak végre és új csomagológépet vásárolnak.

Apel Margit, a Sió-Eckes műszaki igazgatója arról tájékoztatta az újságírókat, hogy az idén a szokásosnál nagyobb mennyiségű meggyet és almát vásároltak fel. A meggy az utóbbi három év átlagának a kétszeresére rúg, míg almából 5 ezer tonnát vesznek, korábban ez mintegy 2 ezer tonnát tett ki. Hozzáfűzte azt is, hogy jó a kapcsolatuk a termelőkkel, amit az is jelez, hogy mintegy 500 őstermelővel állnak kapcsolatban. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink