Aranyszalagot kapott a Rubin Csipedett Szegedi Paprikája
Aranyszalag Minőség Tanúsítvánnyal – a legmagasabb szintű minőségi elismeréssel – tüntette ki a Magyar Gasztronómiai Egyesület (MGE) a Rubin Csipedett Szegedi Paprikáját. Magyarországon ennél rangosabb elismerés nincs. Aranyszalagért nem lehet indulni, nevezni vagy fizetni. Nem így működik. A hazai gasztronómia legnagyobbjai maguk választják ki azokat a termékeket, melyeket alkalmasnak találnak arra, hogy alaposabban megvizsgálják. Ha felmerül egy hazai termékről, hogy „Aranyszalag gyanús”, akkor azt kiküldik a szakma legtapasztaltabb séfjeinek, szakembereinek, hogy teszteljék és véleményezzék azt. Ahogyan Molnár B. Tamás – az MGE elnöke – elmondta, a tanúsítvány célja a kiemelkedő minőség, az egyediség védelme, megbecsülése és a hitelesség.

cof
A díjakat május 5-én adták át egy sajtógála keretében, ahol a régi és az új aranyszalagos termékek tiszteletére a legjobb magyar szakácsok főztek belőlük különleges fogásokat. A Rubin Csipedett Szegedi Paprikát Bernát Dániel (Rézkakas) mutatta be ínyenc nyúlgulyásával.
„Néhány évvel ezelőttig kizárólag ipari felhasználók részére értékesítettünk fűszerpaprikát. Akkor úgy döntöttünk, hogy beszállunk a lakossági és a gasztro piacra, de csak azzal a feltétellel, hogy kizárólag kiváló minőségű termékeknek próbálunk érvényt szerezni. Mi a termékeinkkel feltettünk egy kérdést a piacnak: kell-e ma Magyarországon minőségi magyar fűszerpaprika valakinek? Ez az elismerés óriási siker számunkra, mert azt jelenti, hogy kell. Vannak még olyanok, akik igénylik és felismerik a minőséget. Nem is akárkik, pontosan azok, akik meghatározzák a magyarok ízlését és tudását.” – Szokol Lajos (tulajdonos).
Kapcsolódó cikkeink
Most akár 20%-kal olcsóbban szerezhetők be a magyar lecsó alapanyagai a PENNY-ben
A nyári szezon kihagyhatatlan kedvence a friss, házias lecsó, amelyhez…
Tovább olvasom >Ma már a lecsó sem a régi – brutálisan megdrágult a klasszikus magyar étel
Négy év alatt közel másfélszeresére nőtt a klasszikus magyar lecsó…
Tovább olvasom >Tatayoyo – Trópusi ízvilágú paprika
A Tatayoyo paprika számos újdonsággal és termékelőnnyel rendelkezik, amelyek hozzájárulnak…
Tovább olvasom >További cikkeink
Idén is kizárólag magyar görögdinnye a PENNY-ben
Július 7-től ismét kizárólag magyar termelőktől származó, friss szabadföldi görögdinnye…
Tovább olvasom >A Helia-D-vel forgatott Zséda
Barátnők, nevetés, egy nyári délután – Zséda eddig nem látott…
Tovább olvasom >Az egészségre veszélyes potencianövelőket talált a fogyasztóvédelem a piacon
A Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatóság (NKFH) az elmúlt hónap…
Tovább olvasom >