Aranyérmet szerzett a miskolci sörfőzde

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 05. 20. 11:31

Újabb világsiker a miskolci Zip's sörfőzdétől: miután februárban a dublini kézműves sörök versenyén két ezüstöt szereztek, most begyűjtöttek egy aranyat is: május 17-én az Egyesült Államokban, Kentucky-ban, a lexingtoni Alltech Commonwealth Craft Beer Cup-on speciális karácsonyi sörük végzett az első helyen, a zsűri külön kiemelte a fűszeresség és a malátás édesség egyensúlyát.

sor

Tóth László tulajdonos-vezérigazgató elmondta, hogy az amerikai versenyen hat sör kapott aranyérmet. Ezeket külön, még egyszer zsűrizték – a végső összehasonításból a Zip's jött ki a legjobban, tehát győzelmük tekinthető duplának is.

Karácsonyi sörük év végére jelenik meg a piacon. A tizenkét összetevőből álló ital az imperial stout kategóriába sorolható, erős, 10 % (V/V) alkoholtartalom fölötti. A Zip's vezetője rendkívül örül, hogy a kézműves sörök piaca az egész világon óriási lendületet vett. Idehaza is további erősödésre számítanak, modern miskolci főzdéjükben söriskolát is indítanak.

A Zip's 1993 óta van jelen a hazai és a külföldi piacokon. A kis sörfőző berendezéseket gyártó manufaktúrából mára egy minden iparági igényt kielégítő vállalattá fejlődött. A világ több országában piacvezetők: amellett, hogy bajnok söröket is főznek, ötvenféle berendezést is kínálnak. (origo)

Kapcsolódó cikkeink