Aprópénzért adja a márkás whiskey-t a brit Aldi

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 11. 22. 12:38

Egy diszkontlánc esetében általában meg sem lepődünk a filléres ajánlatokon. Arra azonban eddig nem volt példa, amivel most az Aldi próbálja meg becsalogatni a vevőket az üzletlánc egyes egységeibe.

Elképesztő diszkontárat kalkuláltak ki az Aldinál Nagy-Britanniában. A diszkontlánc ugyanis 300 font (107 ezer forint) helyett alig 50 fontért (17 850 forint) kínál egy üveg 40 éves, minőségi skót whiskeyt. Az diszkontlánc szóvivője szerint egy ilyen minőségű és ilyen korú whiskey általában 300 fontot kóstál a piacon, így igencsak jó üzletet csinálhat az, aki hozzájut a nemes italhoz. Mint mondta, azon sem csodálkozna, ha az italokat később viszont látnák az internetes apróhirdetési oldalakon.

A korlátozott darabszámban forgalomba hozott italt egy névtelen skót szeszfőzdében töltötték hordókba 1971-ben, vagyis éppen 40 évvel ezelőtt. Az áruházlánc egyébként ezen kívül egy másik akciót is tart még a tarsolyában. A másik kihagyhatatlan ajánlat egy 24 éves párlat, melyet diszkont áron, most alig 30 fontért (10 700 forint) vihetnek haza a szigetország lakói – írja a Penzcentrum.hu.

Kapcsolódó cikkeink