Apró betűs trükkökre figyelmeztetnek

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 05. 24. 11:53

A több százezer forintos beszerzési ár mellett a gépek üzemeltetése is havi tízezres költséget jelenthet a trafikosok számára. A pénzt sok esetben szakmai háttér nélküli, frissen alapított cégek próbálják meg lehúzni a dohányboltosokról – írja a Népszabadság. A lap szerint érdemes utánajárni, milyen extrakikötéseket tartalmaz az ajánlatok apró betűs része.

A Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatalhoz (MKEH) március huszadika óta négy cég nyújtott be forgalmazási engedély iránti kérelmet összesen hat pénztárgép típusra – áll a Népszabadság címoldalon közölt cikkében. Az ügyek jelenleg hiánypótlási szakaszban vannak, illetve három esetben az eljárást felfüggesztették az ügyfél kérelmére. A trafikosok esetében az ügyet bonyolítja, hogy a koncessziós szerződés szerint a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit (NDN) Zrt.-nek jogában áll kiválasztani a szoftvert, amit ajánlanak a kereskedőknek. Az NDN tájékoztatása szerint ugyanakkor még nem született meg a végső döntés arról, kinek a megoldását ajánlják.

A lap vizsgálta az onlinekasszát hirdető cégek szakmai múltját, törzstőkéjüket, és az ajánlatok rejtett részleteit. Az újság szerint az egyik ilyen kétséges szakmai hátterű cég a Timing In Central Europe Kft. (Tice), amelyet tavaly december 18-án, 4,5 millió forintos törzstőkével alapítottak. Az érdeklődőknek az engedélyt még nem kapott, de annak reklámozott pénztárgép megvásárlása mellett további tízezer forintért be kell lépni a „Tice Klubba” is, ennek havi díja nettó 7850 forint. A meghirdetett kedvezményes árért cserébe a trafikos kötelezi magát, hogy csak tőlük vásárol pénztárgépszalagot, s ha azt szeretné, hogy az egyéves garanciát kiterjesszék öt évre, akkor csak az általuk kínált öngyújtókat forgalmazhatja. Részleteket a május 24-én megjelent Népszabadság, illetve a  nol.hu közöl.

A cikk helye: http://onlinekassza.hu/hirek/osszes-hir/582-apro-betus-trukkokre-figyelmeztetnek

Kapcsolódó cikkeink