Az olasz aperitivo szó összetett fogalmat takar, a szombathelyi kis kávézó-bár tulajdonosa olyan alkalmat ért alatta, amikor kollégák, barátok, ismerősök összejönnek munka után némi kora esti koccintásra-nassolásra. Persze az Aperitivo nemcsak ekkor tart nyitva: hétfőtől szombatig fél 9-től – elvben – este 10-ig, de ember itt olyat még nem hallott, hogy valakit a záróra miatt valaha elküldtek volna. A választék is olasz beütésű: a sonkák és kolbászok pármaiak és milánóiak, a sajtok részben olaszok, és Itáliához kötődik a sütemény és habzóborválaszték is. A jó alapanyagokból készülő szendvicsek ára 590–850 forint között mozog, de kérhetők „válogatások” és saláták is.
A belvárosban vagyunk; a helyi elit jár ide, ehhez képest Budapesten átlagosnak mondanák az ételek és a hihetetlen italkínálat árát. A tulajdonos-üzletvezető profi mixer: sok a koktél, de nagy a kávék és kávékülönlegességek, sőt, a koncepcióhoz képest a sörök és a folyóborok választéka is. Az enteriőrtől az étlapig mindent egy személyben tervező hősünk gasztronómiai és marketingszempontból is követi a divatot, és igyekszik semmit sem a véletlenre bízni: most például, télen, az üzlet előtt felállított régi vaskályha mellől árult forralt bort – az állandó minőség biztosítására törekedve – a közeli osztrák határon túlról hozza. n
Szombathely, Fő tér 24.; Tervező: Horváth Attila
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Eladták a Hot Ones-t gyártó First We Feast stúdiót – Soros György cége is az új tulajdonosok között
A Buzzfeed 82,5 millió dollárért (több mint 32 milliárd forintért)…
Tovább olvasom >Az ételárus nehéz kenyere – A nap videója
A film információi szerint 10 dollárcent egy adag ebből az…
Tovább olvasom >