Apátsági ecetet gyárt a BUSZESZ
Közösen fejlesztett ki egy új termékcsaládot a Pannonhalmi Főapátság és a BUSZESZ Zrt. A Bencés borecetek a főapátság könyvtárában őrzött XVIII. századi receptúrát figyelembe véve a Pannonhalmi Apátsági Pincészetből származó borokból készülnek.
Keller Bálint bencés pincefelügyelő 1763-ban vetette papírra latin nyelvű pincekönyvében a borecet elkészítéséről és tárolásáról szóló utasításait. Ennek megfelelve készítették el a BUSZESZ laboratóriumában – immár modern körülmények között – a Bencés borecetek nagyüzemi előállítási receptjét, s hogy az teljes mértékben megfeleljen a kívánalmaknak, természetesen a Pannonhalmi Apátsági Pincészetből származó rendkívül jó minőségű borokból.
– Nagy öröm számunkra, hogy élelmiszer-ipari termékeink sorát ezekkel a kiváló minőségű borecetekkel bővíthettük – jelentette ki dr. Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát a Bencés borecetek sajtóbemutatóján az újságíróknak, október 12-én.
A két Bencés borecet különleges fűszernövények felhasználásával készül. A zsályás-dióleveles, illetve a levendulás-fehér borecet palackjainak nyakát az eredeti kódex másolatából készült füzetecske díszíti.
– Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a Pannonhalmi Főapátsággal együttműködve fejleszthettük ki a Bencés boreceteket, és meggyőződésem, hogy a salátakedvelők számára különleges gasztronómiai élménnyel szolgálunk – tette hozzá dr. Zentai László, a BUSZESZ Zrt. vezérigazgatója.
Kapcsolódó cikkeink
További innovációs termékek
Alufix Prémium 3in1 Airfryer Sütőpapír
A piacon egyedülálló 3in1 szilikonozott sütőpapír. Alkalmazható: forrólevegős sütőhöz, multicookerhez…
Tovább olvasom >Verbena Menta-alma cukorka C- és D-vitaminnal 60 g
A már jól ismert Verbena gyógynövényes cukorkák legújabb íze, amely…
Tovább olvasom >PEKÁNDIÓS FONOTT FORNETTI ÉS MÁLNÁS KORONA
A Pekándiós fonott és a Málnás korona nemcsak megjelenésében, hanem…
Tovább olvasom >