Apátsági ecetet gyárt a BUSZESZ

Szerző: trademagazin Dátum: 2006. 11. 20. 08:00

Közösen fejlesztett ki egy új termékcsaládot a Pannonhalmi Főapátság és a BUSZESZ Zrt. A Bencés borecetek a főapátság könyvtárában őrzött XVIII. századi receptúrát figyelembe véve a Pannonhalmi Apátsági Pincészetből származó borokból készülnek.
Keller Bálint bencés pincefelügyelő 1763-ban vetette papírra latin nyelvű pincekönyvében a borecet elkészítéséről és tárolásáról szóló utasításait. Ennek megfelelve készítették el a BUSZESZ laboratóriumában – immár modern körülmények között – a Bencés borecetek nagyüzemi előállítási receptjét, s hogy az teljes mértékben megfeleljen a kívánalmaknak, természetesen a Pannonhalmi Apátsági Pincészetből származó rendkívül jó minőségű borokból.
– Nagy öröm számunkra, hogy élelmiszer-ipari termékeink sorát ezekkel a kiváló minőségű borecetekkel bővíthettük – jelentette ki dr. Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát a Bencés borecetek sajtóbemutatóján az újságíróknak, október 12-én.
A két Bencés borecet különleges fűszernövények felhasználásával készül. A zsályás-dióleveles, illetve a levendulás-fehér borecet palackjainak nyakát az eredeti kódex másolatából készült füzetecske díszíti.
– Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a Pannonhalmi Főapátsággal együttműködve fejleszthettük ki a Bencés boreceteket, és meggyőződésem, hogy a salátakedvelők számára különleges gasztronómiai élménnyel szolgálunk – tette hozzá dr. Zentai László, a BUSZESZ Zrt. vezérigazgatója.

Kapcsolódó cikkeink

Még több cikk hasonló témában >

További innovációs termékek