APA nélkül nőttünk fel

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2019. 09. 16. 12:06

…de a Soproni sörcsalád kárpótolni próbál minket ezért! Úgy tűnik, eredménnyel, hiszen az idei nagy sörvilágversenyen, az International Beer Challenge-en a Soproni Óvatos Duhaj APA arany minősítést szerzett Ale kategóriában. Emellett a Meggy Ale bronz minősítést nyert az ízesített sörök között.

Az APA-val a célunk egy szűkebb fogyasztói réteg elérése, amely kíváncsi az új, igazán karakteres ízekre – mondta Szabó Dalma, a Soproni márkamenedzsere. – Karakteres ízét a Simcoe és Chinook komlónak köszönheti. Ezek a keserűség mellett gyümölcsös ízt is adnak a sörnek, a tapasztalt sörkóstolók érezhetik benne a bogyós gyümölcsök vagy akár a barack ízét. Ez a felső erjesztésű sör az IPA-hoz hasonlóan hidegkomlózással készül. Az elmúlt két évben bezsebelt három International Beer Challenge-díj azt jelzi, hogy a fogyasztók mellett a szakértők is imádják termékeinket. Ezekkel az innovációkkal és a kézműves sörfőzdék izgalmas kreációival ráadásul a magyar sörkultúrát is fejlesztjük.

Az immár négytagú Soproni Óvatos Duhaj család pár héten belül Porter sörrel bővül, amely a zsűri és a fogyasztók döntése alapján az Első Soproni Sörverseny győztese, jövőre pedig az International Beer Challenge egyik indulója lehet.

A 23. alkalommal megrendezett International Beer Challenge-re ebben az évben 38 országból összesen 900 minta érkezett. A 60 zsűritag Londonban gyűlt össze, hogy végigkóstolja a jelöletlen sörmintákat. Összesen 64 arany, 196 ezüst és 282 bronz minősítést osztottak ki a sörkülönlegességek gyártóinak. //

Kapcsolódó cikkeink