Anuga: új helyszín, új szakkiállítás

Szerző: trademagazin Dátum: 2007. 08. 29. 08:00

Több mint 100 országból 6000 kiállító vesz részt az október 13–17. között zajló kölni Anuga szakkiállításon, hangzott el a rendezvény budapesti sajtótájékoztatóján, június 18-án.Peter Grothues , a Kölni Vásár Kft. élelmiszerkiállítás-részlegvezetője kiemelte, hogy a kiállítók több mint 80 százaléka külföldről érkezik. Az Anuga helyigénye óriási, ezért a 298 ezer négyzetméteres alapterület a Kölni Vásár összes csarnokát elfoglalja, amely egyébként a világ negyedik legnagyobb vásárterülete.
– Az idei kiállítás lényegi újdonsága az lesz, hogy át kell költöznie az új létesítésű Kölni Vásár területére, amely első alkalommal rendelkezik négy bejárattal – mondta Peter Grothues. – Ez a változtatás nem csak a csarnokok rugalmas helykihasználását, elfoglalását teszi lehetővé a párhuzamos rendezvények számára, hanem a látogatói eligazítás szempontjából is sok új lehetőséget rejt magában
Az Anuga koncepciója változatlanul a „10 szakkiállítás egy fedél alatt”, amelyen belül azonban új szakvásárként jelenik meg az Anuga Organic. A bioáruk külön bemutatása súlyponti témából nőtt ki, és most lép először nemzetközi szinten porondra.
A szakvásárok mellett azonban vannak még fontos átívelő trendek is, amelyek az egész élelmiszergazdaságot érintik és természetesen szintén összefoglalásra kerülnek az Anugán. Ezek közé tartoznak az OTC termékek, az egészség és a funkcionális élelmiszerek.
Magyarországról 82 vállalat vett részt a legutóbbi Anuga kiállításon. Összesen majdnem 40 százalékkal növekedett az elmúlt tíz évben a kiállítók száma.

Jegyelővétel a budapesti képviseleten
Az Anuga belépőjegyei egyben ingyenes utazásra jogosítanak minden tömegközlekedési eszközre, Kölnben és 50 km-es körzetében. Elővételben, a Koelnmesse hivatalos magyarországi képviseleténél kedvezményes áron adják a jegyeket. Így pénzt és időt takarít meg, aki elővételben veszi meg jegyét az Anugára.
Kakuk Márta, a képviselet vezetője arról tájékoztat, hogy a papíralapú jegyértékesítés megszűnt. Az elővételi vásárlást Interneten lehet lebonyolítani, a következő honlapon keresztül: www.koelnmesse-monart.hu
A jegyek árát tetszés szerint, forintban vagy euróban egyenlíthetik ki az érdeklődők, átutalással. A képviselet számlát is ad. A jegy kiállítását nem terheli semmiféle kezelési költség.
Mivel a kiállítást csak szakemberek látogathatják, kötelező a regisztráció. Szükséges formaságait a képviseleten elintézik.
További információkkal Kakuk Márta áll az érdeklődők rendelkezésére: [email protected] Budapesti telefon és fax: (1) 240-0810.

Különbusszal az Anugára
Külön autóbuszt indít Kölnbe az Anuga szakvásár iránt érdeklődő üzletembereknek a kölni vásár magyarországi képviselete.
Indulás Budapestről, október 12-én reggel. Érkezés aznap este Kölnbe. Visszafelé október 16-án reggel kezdődik az utazás, és este Budapest a cél.
Elhelyezés egy- vagy kétágyas szállodai szobában, reggelivel.
Részvételi díj személyenként 66 600 forint. Az összeg tartalmazza a vásári belépőjegyek árát is. (Az autóbusz legalább tizenöt személy jelentkezése esetén indul).

Szakmai látogatás kölni üzletekben
Modern német élelmiszerüzletek meglátogatására hívjuk olvasóinkat. A Trade magazin és a kölni vásár magyarországi képviselete három hiper- és szupermarketbe szervez látogatást Kölnben, az Anuga idején. Szakmai vezetést és tolmácsolást biztosítunk.
A részletes programról és a jelentkezési lehetőségekről augusztus 21-től a Trade magazin honlapján tájékoztatjuk a tisztelt érdeklődőket: trademagazin.hu
Következő számunkban közöljük a boltlátogatás pontos menetrendjét.

Kapcsolódó cikkeink