Anuga FoodTec – budapesti sajtótájékoztató

Szerző: trademagazin Dátum: 2008. 12. 16. 08:00

Az Anuga FoodTec, az élelmiszer- és italipari technológia nemzetközi szakvására 2009. március 10–13. között lesz Kölnben. – Ismét mintegy 1200 kiállító vállalatra számítunk több mint 40 országból – tájékoztatott Voker De Cloedt, a vásár szóvivője egy budapesti sajtóbeszélgetés során, november közepén. – Köztük megtaláljuk a nemzetközi piacvezetőket, de ugyanúgy a fontos területekre szakosodott specialistákat is.
A vásár szervezői az előző, 2006-os rendezvényhez hasonlóan az alábbi öt kiemelt területre osztották a kínálatot: folyamattechnika, csomagolástechnika, élelmiszer-biztonság a minőségirányítással együtt, automatizálás-informatika-szolgáltatások, valamint technológiai segédanyagok, illetve alap- és adalék anyagok.
Legutóbb négy nap alatt 151 országból, 38 846 szakmai látogatót regisztráltak. Többségük Németországon kívülről érkezett.
Részt vett a sajtótájékoztatón dr. Herbert J. Buckenhüskes professzor, a Német Mezőgazdasági Társaság élelmiszer-technológiai szekcióvezetője is.
A Trade magazin kérdésére, hogy magyar szakembereknek szerinte miért érdemes kilátogatni az Anuga FoodTecre, Buckenhüskes professzor így válaszolt:
– Igaz, hogy a nagy cégek számára készülő modern eszközök dominálnak az Anuga FoodTecen, de kiállít jó néhány kisebb vállalat is, amely bemutat különböző érdekes megoldást, speciális újdonságot, amely ötleteket adhat. Egy magyar vállalkozó Kölnben, az Anuga FoodTecen felmérheti, hogy ő hol tart a versenyben. A külföldön jól ismert magyar specialitásoknak jó lenne a piaci lehetőségük. Az a benyomásom azonban, hogy gyártóik többsége lemaradt a fejlesztésben, hogy termékei a növekvő minőségi követelményeknek megfeleljenek.

Kapcsolódó cikkeink