Angliában bekamerázhatják a vágóhidakat

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2018. 04. 03. 11:03

Nincsenek brutális körülmények szakmai vélemények szerint a magyar vágóhidakon, ezért egyelőre nem merül fel bekamerázásuk – olvasható az agrarszektor.hu-n. Angliában ugyanakkor a parlament hamarosan dönthet egy olyan jogszabályról, amely már májustól kötelezővé tenné a videófelügyeletet az angol vágóhidakon. Az intézkedésre az indoklás szerint azért lenne szükség, mert egyre több rejtett kamerás felvétel bizonyítja, hogy a leölésre váró állatokkal kegyetlenül bánnak.

Megfelelő körülmények között dolgozzák fel az állatokat a magyar vágóhidakon – nyilatkozta az agrárszektor.hu-nak Babati Zoltán, a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke. Ezért nálunk nem merül fel, hogy kötelezően be kellene kamerázni a létesítményeket, mivel ilyen jellegű szankciókra nincs szükség – tette hozzá.

A nemzetközi híradások szerint viszont Európában egyre-másra jelennek meg olyan rejtett kamerás felvételek, amelyeken az látszik, hogy egyes vágóhidakon kegyetlenül bánnak az állatokkal. Emiatt Angliában – ha a parlament jóváhagyja – akár már májustól életbe léphet egy olyan jogszabály, amely az ottani vágóhidakon kötelezővé tenné a videófelügyeletet. (agrarszektor.hu)

Kapcsolódó cikkeink