Amszterdam az ipari negyedekbe szorítja a gyors házhoz szállítási raktárakat

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 05. 11. 09:02

Amszterdamban a városi tanács által jóváhagyott új területrendezési terv szerint a gyorskereskedelmi vállalatok csak ipari területeken, illetve kivételes esetekben vegyes lakó- és munkaterületeken létesíthetnek raktárakat.

Ez azt jelenti, hogy a városban működő dark store-ok idővel valószínűleg kiköltöznek vagy bezárnak.

A Het Parool szerint a Getir és a Gorillas igazgatója, Florian Brunsting úgy véli, Amszterdamban a villám házhozszállítás jövője forog kockán.

Hozzátette, hogy az üzleti modell nyomás alá kerül, mivel a város széléről történő kiszállítás a vásárlóktól való nagyobb távolság miatt óránként kevesebb megrendelés teljesítését jelenti.

Tavaly januárban Amszterdam városa bejelentette, hogy egy évre befagyasztja az új dark store-ok nyitását a lakóövezetekben vagy a közeli bevásárlóutcákban, amelyeket az olyan gyors élelmiszerszállító szolgáltatások használnak, mint a Gorillas, a Getir és a Flink.

Új területrendezési terv

„Az amszterdami lakosok így szebb lakókörnyezethez jutnak” – idézte az NL Times beszámolója Reinier van Dantzigot, Amszterdam város lakásügyi és városfejlesztési tanácsosát.

Szerinte az új irányelv biztosítja, hogy a gyors kiszállítások többé ne okozzanak kellemetlenséget a lakónegyedekben.

A Getir szóvivője hangsúlyozta, hogy Amszterdamban szükség van a gyorsfutár-szolgálatokra, és a területrendezési terv diszkriminatív, és másként kezeli az ágazatot, mint a hasonló, házhoz szállítással is foglalkozó szolgáltatásokat – olvasható a beszámolóban.

ESM

Kapcsolódó cikkeink