Amerikai cég rizst exportál Kínába

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2019. 08. 05. 11:05

2019 júliusában kötött szerződést a kaliforniai Sun Valley Rice egy kínai importőrrel, és így ők az első amerikai cég, ami rizst ad el az ázsiai országnak – írja az origo.

„A kínai piacra nehéz belépni, évekig tilos volt az amerikai rizst árulni az országban” – nyilatkozta Betsy Ward, a USA Rice a nemzeti kereskedelmi szövetség elnöke.

A Scaramentóban található Sun Valley Rice családi vállalkozás közel 15 éve próbált betörni a kínai piacra. A LaGrande család már 1920 óta termeszt rizst, ám a Sun Valley Rice céget 2000-ben alapította Michael LaGrande, és fia, Kevin.

Rendszeresen utazunk Kínába, kiállításokon veszünk részt és találkozunk az iparági szereplőkkel. Ez egy elkötelezettség a családunktól”
– nyilatkozta Ken LaGrande az egyik alapító, s hozzátette, hogy a rizstermesztési régiójukon ugyanazt a közepes méretű és rövid szemű rizst termesztik, mint ami népszerű a kínai, japán és koreai konyhában.

A Sun Valley Rice évente 113 millió kilogramm rizst értékesít féltucat különböző fajtából. Ősztől kezdve pedig 40 ezer kilogramm Calrose rizst exportál Kínába a Dragon Ocean Hing csoporton keresztül.

A Sun Valley Rice közel kétszáz farmról gyűjti be terményét, aminek tíz százalék Kaliforniában található.

A cég végzi továbbá a rizsszemek szárítását, őrlését, csomagolását és a forgalmazását. Kínán kívül az Európai Unióba is exportálja termékét. (origo)

 

Kapcsolódó cikkeink