Amerikai campusok: több növényi alapú étel
Az Egyesült Államokban a főiskolai és egyetemi hallgatók hamarosan a megszokottnál több növényi alapú étel közül választhatnak majd a menzákon.
Az Aramark, az Egyesült Államok legnagyobb élelmiszeripari vállalata bejelentette, hogy elkötelezett amellett, hogy 2025-re jelentősen növelje a növényi alapú lehetőségek számát felsőoktatási menüiben. Az Egyesült Államok Humane Society of the United States (HSUS) társaságával együttműködve a vendéglátóipari óriás több mint 250 oktatási intézményben növeli az állatmentes ételek választékát – így azok az összes kínálat közel felét (44%-át) teszik majd ki. A két cég több mint egy évtizede dolgozik együtt azon, hogy javítsák a főiskolák és egyetemek diákjainak étkezési lehetőségeit.
– A növényi alapú fehérjék növelése, miközben csökkenti az állati fehérjéket, fontos tényező az élelmiszerekkel kapcsolatos kibocsátások csökkentésében, és reagál a változó fogyasztói étrendi preferenciákra – mondta Alan Horowitz, az Aramark fenntarthatóságért felelős alelnöke. //
Ez a cikk a Trade magazin 2022. 12-01 számában olvasható
Kapcsolódó cikkeink
Lassú weboldal, rossz dizájn, gyenge biztonság – ezeken bukik az online vásárlás
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Guinness sör ihlette jégkrém az amerikai piacon
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A Times Square közelében nyithat üzletet az Aldi US
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Nyugdíjas-utalványok: minden lánc másképp csábítja a vásárlókat
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Rendkívüli roham az Aldinál: már az első napon 290 ezer ruhát vittek haza a vásárlók
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Ízutazás az Auchanban: 13 nemzet konyhájával várják a vásárlókat
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >