Amerikai campusok: több növényi alapú étel
Az Egyesült Államokban a főiskolai és egyetemi hallgatók hamarosan a megszokottnál több növényi alapú étel közül választhatnak majd a menzákon.
Az Aramark, az Egyesült Államok legnagyobb élelmiszeripari vállalata bejelentette, hogy elkötelezett amellett, hogy 2025-re jelentősen növelje a növényi alapú lehetőségek számát felsőoktatási menüiben. Az Egyesült Államok Humane Society of the United States (HSUS) társaságával együttműködve a vendéglátóipari óriás több mint 250 oktatási intézményben növeli az állatmentes ételek választékát – így azok az összes kínálat közel felét (44%-át) teszik majd ki. A két cég több mint egy évtizede dolgozik együtt azon, hogy javítsák a főiskolák és egyetemek diákjainak étkezési lehetőségeit.
– A növényi alapú fehérjék növelése, miközben csökkenti az állati fehérjéket, fontos tényező az élelmiszerekkel kapcsolatos kibocsátások csökkentésében, és reagál a változó fogyasztói étrendi preferenciákra – mondta Alan Horowitz, az Aramark fenntarthatóságért felelős alelnöke. //
Ez a cikk a Trade magazin 2022. 12-01 számában olvasható
Kapcsolódó cikkeink
Prebiotikus üdítővel újít a Pepsi az USA-ban
Az egészségtudatos fogyasztók igényeire válaszul a PepsiCo idén ősszel online,…
Tovább olvasom >Korán indult idén az iskolai bevásárlás az Egyesült Államokban
A back-to-school vásárlások idén szokatlanul korán kezdődtek az Egyesült Államokban…
Tovább olvasom >Visszahívja az irodába dolgozóit a Starbucks
Szigorítja a Starbucks a hibrid munkavégzés szabályait: októbertől a vállalat…
Tovább olvasom >További cikkeink
Drágul a csirke, drágul a tojás – ez vár most a magyar vásárlókra
Jelentős áremelkedés zajlott le a hazai baromfipiacon az elmúlt hónapokban…
Tovább olvasom >Kiszámíthatatlan szezont hozott 2025 a csonthéjas gyümölcsök piacán
Ellentétes tendenciák jellemzik a 2025-ös csonthéjas gyümölcsszezont világszerte: miközben egyes…
Tovább olvasom >Top 10-es listán a legjobb túrógombóc lelőhelyek
Van egy étel, ami generációkon átívelő kedvenc, egyszerre idézi a…
Tovább olvasom >