Amerikai campusok: több növényi alapú étel
Az Egyesült Államokban a főiskolai és egyetemi hallgatók hamarosan a megszokottnál több növényi alapú étel közül választhatnak majd a menzákon.
Az Aramark, az Egyesült Államok legnagyobb élelmiszeripari vállalata bejelentette, hogy elkötelezett amellett, hogy 2025-re jelentősen növelje a növényi alapú lehetőségek számát felsőoktatási menüiben. Az Egyesült Államok Humane Society of the United States (HSUS) társaságával együttműködve a vendéglátóipari óriás több mint 250 oktatási intézményben növeli az állatmentes ételek választékát – így azok az összes kínálat közel felét (44%-át) teszik majd ki. A két cég több mint egy évtizede dolgozik együtt azon, hogy javítsák a főiskolák és egyetemek diákjainak étkezési lehetőségeit.
– A növényi alapú fehérjék növelése, miközben csökkenti az állati fehérjéket, fontos tényező az élelmiszerekkel kapcsolatos kibocsátások csökkentésében, és reagál a változó fogyasztói étrendi preferenciákra – mondta Alan Horowitz, az Aramark fenntarthatóságért felelős alelnöke. //
Ez a cikk a Trade magazin 2022. 12-01 számában olvasható
Kapcsolódó cikkeink
Nagy István: hamarosan újraindulhatnak a kínai-magyar agrárkapcsolatok
A magyar mezőgazdaságot és agráriumot számos kihívás érte az utóbbi…
Tovább olvasom >Mézes-gyümölcsös snackkel lép az amerikai piacra David Beckham
David Beckham, az egykori világhírű labdarúgó saját élelmiszermárkát vezet be…
Tovább olvasom >Újabb amerikai Frito-Lay üzemben állította le a gyártást a PepsiCo
Öt évtized után leállította a gyártást dél-kaliforniai üzemében a PepsiCo:…
Tovább olvasom >További cikkeink
Akciók, árak, alternatívák – promóciós helyzetkép a magyar háztartásokban
Turcsán Tünde, a YouGov ügyvezető igazgatója a Promóciók Napja konferencián…
Tovább olvasom >A papírformán túl
A higiéniai papírtermékek piacán tapasztalható mozgások jól tükrözik a fogyasztói…
Tovább olvasom >Kereskedők akaszthatják meg a Kellanova Mars általi felvásárlását Európában
Versenyjogi vizsgálatot indíthat az Európai Bizottság a Mars közel 36…
Tovább olvasom >