Amerikából jöttem – Thomas Vernon whiskey-nagykövet kurzusai

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 11. 12. 09:29

Hazánkban járt a Brown-Forman amerikai whiskey nagykövete. Thomas Vernon először a főváros legnevesebb bárjaiból érkező mixereknek tartott előadást, majd a hétvégén a Whisky Show-ra is ellátogatott, hogy a szélesebb közönséget is beavassa az olyan népszerű párlatok világába, mint például a Jack Daniel’s vagy a Woodford Reserve Bourbon.

Amerikabol jottem – Thomas Vernon whiskey-nagykovet kurzusai 1

Az amerikai whiskey rajongóinak az elmúlt hétvégén garantáltan nem lehetett oka panaszra, legyenek akár az ital laikus kedvelői, vagy megszállott szakmabeliek. amerikai whiskey nagykövet előadásában ugyanis megismerkedhettek a népszerű ital történetével, fajtáival, és néhány nélkülözhetetlen alapanyag titkára is „fény derült”. Így például a legendás tennessee-i barlangból nyert kristálytiszta forrásvizet, vagy a speciális hordókhoz használt fehér tölgyet is szemügyre vehették az érdeklődők.

Thomas Vernon évek óta dolgozik amerikai whiskey nagykövetként az Egyesült Királyságban, és szerte Európában tart kurzusokat. Hazánkban most járt első alkalommal, de elmondása szerint hamarosan újra visszatér a magyar közönséghez.

„Budapestről eddig csak élménybeszámolók alapján hallottam, de tényleg olyan szép, mint amilyennek mondják. A legnagyobb öröm az volt számomra, hogy a nyelvi akadályok ellenére, az előadásra beülők aktívak voltak: kérdeztek és véleményt alkottak a megkóstolt italokról. A whiskey igazi szerelem számomra, a munkám pedig lehetőséget biztosít arra, hogy széles körben megismertessem az érdeklődőkkel Amerika kedvenc whiskey-jének történetét, vagy például a kóstolással kapcsolatos fontosabb alapszabályokat” – mondta el a szakember, aki 2012 óta tölti be a pozíciót.

Amerikabol jottem – Thomas Vernon whiskey-nagykovet kurzusai 2

Amerikabol jottem – Thomas Vernon whiskey-nagykovet kurzusai 3

Amerikabol jottem – Thomas Vernon whiskey-nagykovet kurzusai 4

Kapcsolódó cikkeink