AM: tenyészkocákra 8,6 milliárd forint támogatás jut az idén

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2019. 05. 13. 11:38

A kormány 2019-ben 8,6 milliárd forint tenyészkoca, és 10,5 milliárd forint hízó állatjóléti támogatást különített el a költségvetésben – mondta Nagy István agrárminiszter hétfőn a Hevesi család megújult sertéstelepének átadóján, Mindszenten.

A sertéságazatban egyre több családi vállalkozás találja majd meg a helyét – hangsúlyozta Nagy István az Agrárminisztérium által az MTI-nek eljuttatott közlemény szerint.
A tárcavezető hozzátette, a sertéstartó telepek korszerűsítésére eddig 29 milliárd forint támogatást ítéltek meg a Vidékfejlesztési programban mintegy 200 sertéstartó gazdaság fejlesztésére.
Kiemelte, a források több mint felét beruházásra különítették el, 80 százaléka kis- és közepes méretű, családi gazdaságoknak jut.
A miniszter szerint fontos a sertéságazat helyzetét javító stratégiai intézkedések támogatása a közösségi agrármarketing keretében is. Ezt a célt szolgálja az Agrármarketing Centrum sertéshúsfogyasztást ösztönző, szemléletformáló belföldi termékpálya kampányaival.
Az idén az egyik legnagyobb kihívás az ágazatban a sertésállomány betegségmentességének fenntartása – jelentette ki Nagy István a tárca közleménye szerint. (MTI)


 

Kapcsolódó cikkeink