Eredményesen zárult az élelmiszeripari egyeztetés
Eredményesen zárult az Agrárminisztérium (AM) és az élelmiszeripari szervezetek hagyományos évindító megbeszélése – közölte az agrártárca pénteken az MTI-vel.

Sikeresen lezajlott az élelmiszeripari egyeztetés
A tájékoztatás szerint a Bognár Lajos főállatorvos által vezetett egyeztetésen áttekintették az agrártárca aktuális, élelmiszeripart érintő legfontosabb témáit.
Részletezik, hogy az immár harmadik alkalommal megrendezésre került eseményen az ágazati érdekképviseleti és szakmai szervezetek képviselői ültek le egy asztalhoz, hogy megvitassák az élelmiszeripart érintő aktuális kérdéseket. Olyan témák kerültek előtérbe, mint a Magyar Élelmiszerkönyv változásai, a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyrendszer pályázati lehetőségei, valamint az élelmiszeripari támogatások alakulása.
Hozzáteszik, szóba került az is, hogy célegyenesbe ért a Digitális Élelmiszeripari Stratégia, amelynek elfogadása még tavasszal várható. A megbeszélésen kitértek arra is, hogy elkészült a 2014-2020-ra szóló Élelmiszeripari Fejlesztési Stratégia (ÉFS) jelentése, ennek megvitatása és elfogadása után az év második felében előkészítésre kerülhet az élelmiszeripar következő fejlesztési terve. Az esemény záró akkordjaként az uniós Farm to Fork stratégia várható szabályozási kérdései is terítékre kerültek.
Ezt követően a szakmai szervezetek számoltak be a területük aktuális helyzetéről és problémáikról. A rendezvény sikerességét a résztvevők pozitív visszajelzései mellett a további, közös együttműködési szándék megerősítése is jelzi – tájékoztatott az Agrárminisztérium. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Egyharmad Balatonnak megfelelő öntözővíz-készlet áll rendelkezésre
A rendkívüli aszály és a csapadékhiány ellenére minden öntözési igényt…
Tovább olvasom >Több mint fél évszázada a hazai élelmiszeripar élvonalában
Az élelmiszeripar jövőjét azok a fiatal szakemberek formálják, akik tisztelik…
Tovább olvasom >Tállai András: „Az ágazatban komoly fejlesztési szándék és potenciál van jelen”
Technológiai fejlesztések, hazai beszállítók előtérbe helyezése, a szakképzés modernizálása és…
Tovább olvasom >További cikkeink
Rekordszinten a vállalatvezetők elköteleződése a fenntarthatóság iránt
A K&H fenntarthatósági index legfrissebb adatai szerint a vállalatvezetők hozzáállása…
Tovább olvasom >Kismértékben emelkedett a FAO élelmiszerár-indexe júniusban a hús, tejtermékek és növényi olajok drágulása miatt
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) pénteki jelentése szerint az élelmiszer-alapanyagok…
Tovább olvasom >Mitől tízszereződhet meg egy-egy bor ára?
Kevesebben vannak világszerte, mint ahány ember járt az űrben, számuk…
Tovább olvasom >