AM: az Európai Bizottság előtt a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program Plusz

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 07. 15. 10:40

Az Agrárminisztérium 2022. július 14-én hivatalosan is benyújtotta az Európai Bizottság részére a 2021-2027-es Magyar Halgazdálkodási Operatív Program Pluszt (MAHOP Plusz) – közölte a tárca az MTI-vel pénteken.

 

Ha az EU rábólint, több mint 20 milliárd forint állhat rendelkezésre 2029 végéig

A MAHOP Plusz kiemelt célja a mikro-, kis- és középvállalkozások helyzetbe hozása, a haltermelés és halfeldolgozás versenyképességének, valamint fenntarthatóságának innováció és digitalizáció révén történő növelése a környezetterhelés csökkentése mellett. Kiemelt szempont a klíma- és környezetbarát halgazdálkodási módszerek támogatása, a körforgásos gazdálkodás elvén alapuló módszerek részarányának növelése a termelési rendszereken belül, továbbá a vízi és vizes élőhelyek biodiverzitásának fenntartása, fejlesztése és a halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása – közölték.

A tájékoztatás szerint a MAHOP Plusz keretében Magyarország számára a halgazdálkodás fejlesztésére a hazai társfinanszírozással együtt mintegy 20,14 milliárd forint állhat majd rendelkezésre a következő időszakban, amelyet 2029 végéig kell felhasználnia. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink