AM-államtitkár: értékmentő az Orosházi hagyományok, ízek versenye
Értékmentő, más hasonló eseményekkel együtt nélkülözhetetlen emlékeink életben tartásához az Orosházi hagyományok, ízek versenye – mondta Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára, a 16. alkalommal meghirdetett program megnyitóján.
„Kulturális értékeink közül csak az lesz ott jövőnk kincsestárában, amit ma hitelesen feltárunk, kutatunk, lejegyzünk, megünneplünk és megőrzünk” – idézte Farkas Sándor szavait a minisztérium az MTI-hez eljuttatott közleményben.
Az államtitkár azt is hangsúlyozta: fontos, hogy a helyi közösségek újjáélesszék tradícióikat, népszokásaikat és megosszák örömüket másokkal is, ezzel megismertetve településük évszázados kultúráját.
Farkas Sándor rámutatott: a vásárlók egyre tudatosabban választják az ízletes, egészséges, biztonságos hazai élelmiszereket, borokat, kézműves termékeket. Ezáltal a fogyasztók is az érték és minőség őrzőivé válnak, egyúttal hozzájárulnak a vidéki munkahelyteremtéshez és megtartáshoz. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Valentin-napi gasztronómiai kaland Gianni Annonival a Candy szervezésében
Egy igazán különleges desszertkészítő élményre invitálta a gasztronómia szerelmeseit a…
Tovább olvasom >Gasztronómiai fesztiválok egész évben a Balatonnál
A Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke, Fekete Tamás sajtóközleményében hangsúlyozta, hogy…
Tovább olvasom >Megvan az itthoni vendéglátóipari költés lélektani határa
Többek között ez is kiderül abból a reprezentatív kutatásból, amely…
Tovább olvasom >További cikkeink
Magyar rizs és kékbúzaliszt is szerepel a Biofach kiállítás magyar közösségi standján
Ismét elrajolt Európa legnagyobb bioszakvására, a nürnbergi Biofach. Az esemény…
Tovább olvasom >JÖN! Egy hét múlva újra itt a „Szerelmem a trade marketing” konferencia
Egy hét múlva ismét itt a „Szerelmem a trade marketing” konferencia.…
Tovább olvasom >Nyílt Marketing Fórum a Magyar Termék Védjegyhasználatról – már lehet regisztrálni!
Idén február 20-án kerül megrendezésre a Magyar Termék Marketing Fórum,…
Tovább olvasom >