AM: a magyar baromfi döntő többsége jól tartott
A magyar baromfi döntő többsége jól tartott, mert a legtöbb gazda nemcsak az előírásoknak megfelelően, hanem a kötelező tartási feltételeknél jobb körülményeket biztosítva tartja az állatokat – közölte az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán.
Feldman Zsolt azt mondta, az előírásokon túlmutató állatjóléti kötelezettségvállalás azonban többletköltséget jelent a gazdáknak, ezért a kormány támogatással segíti őket.
Idén 13 milliárd forint áll rendelkezésre a baromfi állatjóléti támogatási programra, amelyre a baromfitartók április 15-ig nyújthatják be a kérelmeket – ismertette.
Hozzátette, a támogatást például a jobb minőségű takarmányozásra, a kíméletes állatmozgatásra és szállításra, valamint jobb klimatikus állapotok megteremtésére lehet igénybe venni.
Kitért arra is, Magyarországon jelenleg több mint kétezer vállalkozó foglalkozik baromfi hizlalással, és évente mintegy 130-150 milliárd forint bevétel keletkezik a baromfihús exportjából. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Rendszeres vakcinázást javasolnak a szakértők a lóherpesz ellen
Rendszeres vakcinázást javasolnak a lóherpesz ellen az Állatorvostudományi Egyetem szerdai…
Tovább olvasom >Van mit veszítenünk és megvédenünk
Fontos felhívni a magyar gazdák figyelmét, hogy van mit veszítenünk…
Tovább olvasom >Feldman Zsolt: újra lehet pályázni a mezőgazdasági kisüzemek fejlesztésére
Újra lehet pályázni a mezőgazdasági kisüzemek fejlesztésére szerdától – hangsúlyozta…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >