AM: a Cserszegi fűszeres nemesítőjére emlékeztek Keszthelyen
Bakonyi Károlyra, a Cserszegi fűszeres szőlőfajta nemesítőjére emlékeztek Keszthelyen, a halálának 10 éves évfordulója alkalmából rendezett emlék- és fotókiállításon – közölte az Agrárminisztérium (AM) az MTI-vel szerdán.
fotó: elitbor.hu
A közlemény szerint Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár az eseményen kiemelte: Bakonyi Károly életművét az egész magyar nemzet figyelemreméltónak tartja, az a mai napig meghatározza az ország borkultúráját, segíti a borászok, szőlészek munkáját.
Munkásságának méltán híres fejezete a Cserszegi fűszeres, amely kiemelkedő nemzeti érték, 2017 óta a Magyar Értéktár része – tette hozzá.
Elismertségre szert tenni, maradandót alkotni komoly szakmai tudással, folyamatos felkészüléssel, emberi tartással lehet. Egy-egy szőlőfajta eredményességét, kedveltségét pedig az igazolja, hogy mennyire keresett a belőle készített bor – fogalmazott az államtitkár.
Bakonyi Károly szőlőfajtái jól termeszthetők hazai viszonyok között. Magyarországon több mint 4 ezer hektáron foglalkoznak Cserszegi fűszeressel – hangsúlyozta az államtitkár. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Májusi fagyok: veszélyben a szőlőhajtások és palánták
Bár a májusi esőt aranyat érőként emlegeti a népi bölcsesség…
Tovább olvasom >Szőlő alapú gintermékeket fejlesztett ki a PTE és a Danubiana Kft.
Szőlő alapanyagú, aromavesztés nélküli új gintermékeket és gyártási technológiát fejlesztett…
Tovább olvasom >Komoly gondok vannak a magyar borászatban
A 2024-es év a magyar szőlészet és borászat számára nehéz…
Tovább olvasom >További cikkeink
Csökken a kereskedelem jövedelmezősége – érdemi forrásokat nyit meg a kormány
Május 28-án tartották a Laurel Számítástechnikai Kft. sorrendben 12. Retail…
Tovább olvasom >5500 szépségrajongóval telt meg az MVM Dome
Minden korábbinál nagyobb érdeklődés mellett zajlott le május 23–24. között…
Tovább olvasom >Sikerrel zárult a III. REL Szervezők Napja
Magyarország élen jár a rövid ellátási láncok támogatásában – hangzott…
Tovább olvasom >