AM: a Cserszegi fűszeres nemesítőjére emlékeztek Keszthelyen
Bakonyi Károlyra, a Cserszegi fűszeres szőlőfajta nemesítőjére emlékeztek Keszthelyen, a halálának 10 éves évfordulója alkalmából rendezett emlék- és fotókiállításon – közölte az Agrárminisztérium (AM) az MTI-vel szerdán.
fotó: elitbor.hu
A közlemény szerint Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár az eseményen kiemelte: Bakonyi Károly életművét az egész magyar nemzet figyelemreméltónak tartja, az a mai napig meghatározza az ország borkultúráját, segíti a borászok, szőlészek munkáját.
Munkásságának méltán híres fejezete a Cserszegi fűszeres, amely kiemelkedő nemzeti érték, 2017 óta a Magyar Értéktár része – tette hozzá.
Elismertségre szert tenni, maradandót alkotni komoly szakmai tudással, folyamatos felkészüléssel, emberi tartással lehet. Egy-egy szőlőfajta eredményességét, kedveltségét pedig az igazolja, hogy mennyire keresett a belőle készített bor – fogalmazott az államtitkár.
Bakonyi Károly szőlőfajtái jól termeszthetők hazai viszonyok között. Magyarországon több mint 4 ezer hektáron foglalkoznak Cserszegi fűszeressel – hangsúlyozta az államtitkár. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
A csemegeszőlő lehet a klímaváltozás egyik nyertese
Miközben a gyümölcstermesztés a hektikus időjárási körülmények miatt egyre kiszámíthatatlanabbá…
Tovább olvasom >Extrém korai szőlőszüret várható idén
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) szakmaközi ügyekért felelős alelnöke, Varga…
Tovább olvasom >Nem sok jóra számíthatunk idén szőlő fronton
Az idei év ismét aggasztó változékonyságot hozott a szőlőtermelők számára,…
Tovább olvasom >További cikkeink
30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Huszadik alkalommal adták át a Hégető Honorka Díjakat
Idén 20. alkalommal adták át a Hégető Honorka Díjakat, rekordszámú,…
Tovább olvasom >Ma kezdődik a World Science Forum Budapesten
Ma kezdődik Budapesten a World Science Forum (WSF – Tudomány…
Tovább olvasom >