AM: a Cserszegi fűszeres nemesítőjére emlékeztek Keszthelyen
Bakonyi Károlyra, a Cserszegi fűszeres szőlőfajta nemesítőjére emlékeztek Keszthelyen, a halálának 10 éves évfordulója alkalmából rendezett emlék- és fotókiállításon – közölte az Agrárminisztérium (AM) az MTI-vel szerdán.
fotó: elitbor.hu
A közlemény szerint Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár az eseményen kiemelte: Bakonyi Károly életművét az egész magyar nemzet figyelemreméltónak tartja, az a mai napig meghatározza az ország borkultúráját, segíti a borászok, szőlészek munkáját.
Munkásságának méltán híres fejezete a Cserszegi fűszeres, amely kiemelkedő nemzeti érték, 2017 óta a Magyar Értéktár része – tette hozzá.
Elismertségre szert tenni, maradandót alkotni komoly szakmai tudással, folyamatos felkészüléssel, emberi tartással lehet. Egy-egy szőlőfajta eredményességét, kedveltségét pedig az igazolja, hogy mennyire keresett a belőle készített bor – fogalmazott az államtitkár.
Bakonyi Károly szőlőfajtái jól termeszthetők hazai viszonyok között. Magyarországon több mint 4 ezer hektáron foglalkoznak Cserszegi fűszeressel – hangsúlyozta az államtitkár. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Nem sok jóra számíthatunk idén szőlő fronton
Az idei év ismét aggasztó változékonyságot hozott a szőlőtermelők számára,…
Tovább olvasom >A kukorica és a téli alma termésátlaga is megduplázódott
Az október 8-i tárgyidőpontra vonatkozó operatív jelentések adatai alapján a…
Tovább olvasom >Pesszimisták a magyar borászok
Az időjárási kihívások ellenére a szőlőtermelőknek sikerült több szőlőt leszedni…
Tovább olvasom >További cikkeink
Budapest ad otthont szeptemberben az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak
Idén Budapest ad otthont az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak (European Organic…
Tovább olvasom >Ismét sikeres megjelenés volt a Jövő Áruháza
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás hivatalos lapja a Trade magazin, amely…
Tovább olvasom >A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >