Alulinformáltak a fogyasztók
Ezer fős mintán vizsgálták a lakosság véleményét az élelmiszerkockázatokkal kapcsolatban.A Szent István Egyetem és a Cognative Kft. közös felméréséből kiderült,
hogy a valódi kockázatok felismerésében, az egészséget veszélyeztető tényezőket
illetően számos tévhit él és még mindig alulinformáltak a fogyasztók. A felmérés
rámutatott, hogy az élelmiszerekkel szemben elsősorban a frissességet, a jó
ízt, a magas vitamin és tápláló értéket, az ásványi anyag tartalmat és az
alacsony koleszterinszintet tartják fontosnak a vásárlók. Ugyanakkor ma már
arra is figyelnek, hogy az E-betűs összetevők terén mit tartalmaz egy
élelmiszer.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Romló, de a nemzetgazdasági átlagnál jobb konjunktúra a turizmusban
2025. júniusban a turisztikai cégek 70%-a szolgáltatási árainak növekedéséről számolt…
Tovább olvasom >A vegánok gyakrabban vásárolnak élelmiszert, mint a húsfogyasztók
A vegánok és vegetáriánusok lényegesen gyakrabban járnak élelmiszert vásárolni, mint…
Tovább olvasom >Leépít a Nestlé csehországi gyárában
Nyolcvan munkahelyet szüntet meg a Nestlé a csehországi Krupka városában…
Tovább olvasom >