Álnéven árulják a cukrászdák a magyarok kedvenc süteményeit
Érdekes új neveket kapott több ismert magyar sütemény. Rigó jancsiból Rigó szelet lett, Eszterházyból Esztervári, a Dobostortát pedig Dobszeletként árulják. – írja a pénzcentru,.hu. Az ok egyszerű: szigorítottak a sütemények hivatalos receptjén, sok cukrászatban viszont inkább maradnak az olcsóbb alapanyagoknál, és átnevezik a termékeket.
Ezúton szeretnénk Önöket értesíteni, hogy egyes süteményeink nevét a jövőben más néven fogják étlapunkon megtalálni. – olvasható az egyik legnagyobb ételfutár cég honlapján. A cég a vevők megnyugtatására közli azt is, hogy süteményeit ugyanolyan minőségben szállítja majd, mint korábban, csak a név változik.
És nem csak náluk. Meglepően sok helyen, cukrászdákban, hipermarketekben is belefuthatunk érdekes süteménynevekbe, például
Esztervári szelet (= Eszterházy szelet)
Rigó szelet (= Rigójancsi)
Francia pudingos szelet (= Franciakrémes)
Krémes puding szelet (= Krémes)
Dobszelet (= Dobostorta)
Mákos tekercs, Diós tekercs (= Bejgli).
A teljes cikket itt olvashatja.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
„Kukába az élelmiszerpazarlással” – plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja
A Fenntarthatósági Témahét alkalmából „Kukába az élelmiszerpazarlással” címmel indít plakáttervező…
Tovább olvasom >Idén 5500 új munkahelyet hoz létre az ALDI az Egyesült Királyságban
A brit ALDI 5500 új munkahelyet hoz létre 2024-ben folytatott…
Tovább olvasom >Merre tovább Student Design?
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás adott otthont a POPAI nemzetközi…
Tovább olvasom >