Állatvédő alapítványokat támogat a Tesco

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 03. 06. 11:45

Ismét három állatvédelemmel foglalkozó szervezet versenyezhet a várhatóan közel 7 millió forintos nyereményért a „Tesco az állatokért” elnevezésű pályázaton. A második alkalommal meghirdetett pályázat nyerteseit ezúttal is szakmai zsűri választotta ki, a nyeremény elosztásában azonban a nagyközönség dönt. A döntős szervezetek, a Bogáncs Kutya- és Kisállatotthon, a Bottyán Equus és a Siófoki Állatvédő Alapítvány, január 2 és március 31 között várják a szavazatokat a Tesco Magyarország hivatalos Facebook oldalán, valamint a vállalat honlapján.

Tesco2Tavaly októberben második alkalommal hirdette meg az áruházlánc a „Tesco az állatokért” elnevezésű pályázatát, az állatvédelemmel foglalkozó közhasznú, nonprofit szervezetek számára. A pályázat célja a felelős állattartással kapcsolatos ismeretek elterjesztése és tudatosítása a társadalomban. A szervezetek november 10-ig nyújthatták be terveiket, melyeket szakmai zsűri bírált el. A beérkező pályázatok közül a szakértő bírálók az alapján választották ki a legjobb hármat annak alapján, hogy mennyire reális a program megvalósíthatósága és fenntarthatósága, mekkora a program által megszólított célcsoport, milyen kommunikációs csatornákon keresztül szólítják meg őket, illetve, hogy ez mennyire újszerű és innovatív módja az üzenet közvetítésének.

Az elnyerhető pályázati összeg várhatóan közel 7 millió forint lesz. A Tesco és az akcióban résztvevő beszállító partnerek minden, január 2 és március 31 között, megvásárolt állateledel és kisállat kiegészítő termék árából 1 forintot ajánlanak fel a pályázatban nyertes szervezetek és programok támogatására. Emellett az áruházlánc a promóció ideje alatt minden eladott Tesco saját márkás állateledel árából 2 forintot adományoz az állatvédő alapítványoknak.

A döntőbe jutott három állatvédelemmel foglalkozó szervezet a Bogáncs Kutya- és Kisállatotthon, a Bottyán Equus és a Siófoki Állatvédő Alapítvány. Ők hárman jutottak a verseny második fordulójába, ahol internetes szavazás dönt majd a sorrendről. A közönség január 2 és március 31 között dönthet arról, hogy melyik szervezet milyen mértékű támogatásban részesüljön. Az első helyezett, a legtöbb szavazatot kapott pályázat, nyeri a pályázat során kiosztott összeg 50 százalékát. A második helyezett a 30, míg a harmadik helyezett a kiosztott összeg 20 százalékát használhatja majd fel az általa bemutatott program megvalósítására.

A független zsűri tagjai:
· prof. dr. Solti László, a Szent István Egyetem rektora,
· dr. Orbán Zsófia, a Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség (MÁTSZ) elnöke,
· dr. Molnár Klára, a Magyar Adományozói Fórum igazgatója,
· dr. Pallós László, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Állategészségügyi és Állatvédelmi Igazgatóságának igazgatóhelyettes főállatorvosa, országos állatvédelmi főfelügyelője,
· Farkas Tamás, a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület Elnöke, a tavalyi „Tesco az állatokért” pályázat győztese,
· Hevesi Nóra, a Tesco vállalati kapcsolatok igazgatója,
· Horváthné Zsuzsa, a Tesco kereskedelmi üzletág igazgatója.

A pályázattal és szavazással kapcsolatos bővebb információ, valamint a három legjobb pályamunkát benyújtó szervezetről és programjukról részletesebb leírás az alábbi linkre kattintva olvasható:

http://tesco.hu/tescoazallatokert

Kapcsolódó cikkeink