Állatmentes tejfehérje kapott zöld lámpát a forgalmazásra Izraelben
A Remilk az izraeli Egészségügyi Minisztériumtól alapos vizsgálatot követően kapott engedély értelmében az első olyan állatmentes tejfehérjegyártó cég lett, amely termékeit forgalmazhatja Izraelben.
A cikk a Trade magazin 2023/6-7. lapszámában olvasható.
A Remilk precíziós erjesztéssel előállított alternatív tejének nyílt értékesítése Aviv Wolff, a Remilk vezérigazgatója és társalapítója szerint „ajtót nyit a kiváló minőségű és tápláló, állatmentes tejtermékek bevezetése előtt”. A szakember szerint ez a fejlemény nem csak a Remilk, de az egész globális alternatív fehérjeipar számára meghatározó.
A Remilk K+F csapatának áttörő sikerét az adja dr. Ori Cohavi, a vállalat társalapító-technológiai vezetője szerint, hogy sikerült egy az élelmiszeripar által az összetevők, így vitaminok és enzimek kis mennyiségben történő előállítására használt technológiát az egyik legfontosabb és legminőségibb élelmiszeripari komponens előállítására alkalmassá átalakítani. A tejfehérje ipari méretekben történő előállítása révén a vállalat gyakorlatilag képessé vált „a tejpiac átformálására”. //
Kapcsolódó cikkeink
Izrael vészhelyzeti búzaellátásról állapodott meg Romániával
Izrael élelmezésbiztonságának erősítése érdekében Avi Dichter mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter vészhelyzeti…
Tovább olvasom >Bojkott a gázai háború miatt
Izrael és a Hamász közötti háború októberi kezdete óta az…
Tovább olvasom >A Wizz Air újraindítja a Budapest és Tel-Aviv közötti járatát
A Wizz Air újraindítja Budapest és Tel-Aviv közötti járatait márciusban…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >