Állatjólét terén az Aldi teljesít a legjobban Németországban

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 06. 11. 09:51

Az Albert Schweitzer Alapítvány közzétette az élelmiszer-kiskereskedők állatjólét szempontjából felállított rangsorát, melynek élén az Aldi Süd, az Aldi Nord és a Tegut végzett.

A sereghajtók pedig az Edeka, a Netto és a Bela. A rangsorban a legjelentősebb változás a Tegutnál és a Globusnál történt: a Tegut 2020-ban még az összes megszerezhető pont 52%-ával minden versenytársát maga mögé utasította, a Globus az utolsó helyről az ötödik helyre lépett elő.

A rangsoroláshoz az alapítvány tizenegy szupermarket és diszkontlánc állatjóléti és beszerzési irányelveit vizsgálta a hangsúlyt a különböző állatfajok tartási követelményeire, az 1. és 2. tartástechnológia fokozatos kivezetésére és a brojlercsirkék jóléte terén elért eredményekre helyezve.

Az idei rangsorban az Aldi Süd és az Aldi Nord végzett az élen, mindkettő a lehetséges pontok jó harmadát, egyenként 36%-ot ért el. A vállalatok alig 10%-kal javították pontszámukat. A Tegut 35%-kal a legnagyobb vesztes a rangsorban, míg a Kaufland 32%-kal kissé javított összesített eredményén. A 31%-ot elért Globus nagyot ugrott, de a Rewe Group is 31%-ot kapott.

A Norma egy helyet javított 2020 óta, és csaknem megduplázta összesített eredményét 29%-ra. A Lidl több helyet csúszott vissza 23%-kal. Az Edeka 22%-ot, a Netto Marken-Discount 15%-ot, a Bela pedig 13%-ot ért el.

Lebensmittelpraxis

Kapcsolódó cikkeink