Államfői látogatás az Univernél

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 03. 04. 00:03

Sólyom László köztársasági elnök országjáró körútján látogatást tett az Univer Product Zrt. kecskeméti gyártóüzemében. Az államelnök látogatásának célja, hogy felhívja a helyi közösségek figyelmét Magyarország értékeire.

Sólyom László megtekintette a kecskeméti székhelyű, száz százalékban magyar tulajdonban lévő, több mint hatvan éve alapított Univer Product Zrt.-t, amely Magyarország egyik meghatározó élelmiszeripari vállalata, és a térség mezőgazdasági termékeinek legjelentősebb felvevője. A látogatás során Szarka Balázs, az Univer cégcsoport vezérigazgatója és Molitórisz Károly, az Univer Product Zrt. vezérigazgatója mutatta be a vállalatot. A cég több mint ötszáz őstermelőtől vásárolja azokat az alapanyagokat, melyekből közismert termékeik készülnek. A vásárlók a boltok polcain 645 féle Univer termékkel találkozhatnak nap mint nap. A 30 milliárdos árbevételű cégcsoportnál 1347-en dolgoznak, míg az Univer Product Zrt-nél, melynek telephelyén az államelnököt fogadták 485-en termelnek.
Az államfő és kísérete abban a fejlesztő laboratóriumban kapott kóstolót a vállalat termékeiből, ahol az egyes ízek kikísérletezése történik . A köztársasági elnök és kísérete ezután a flakontöltő és a csomagoló gépsort tekintette meg. A delegáció körbejárta a vállalat vadonatúj gyártóüzemét, ahol a majonéz, mustár és ketchup termékek előállítása is történik. A töltősorok szomszédságában a vendéget lenyűgözte az egymilliárd forintnyi árukészletet tároló modern raktárbázis. A tavaly átadott hárommilliárd forintos beruházás lehetővé teszi a magyar és a román piac Magyarországról történő ellátását, valamint a tartósítószer-mentes termékskála kiszélesítését. Bár a cég több terméke is piacvezető hazánkban, a fejlődés útja mégis az exportban rejlik – a vállalat jelenleg is számos környező országgal kereskedik. A cég 2010-es tervei között szerepel egy 300 millió forintos műszaki fejlesztés – ennyibe kerül annak a röntgengépnek és üvegvizsgáló berendezésnek a megvásárlása, amelyek segítségével a Hollandiába gyártott bébiételt export minőségben tudja szállítani a vállalat.Kapcsolódó cikkeink