Aláírásgyűjtés a Sciennet újraindításáért

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 01. 21. 00:01

A tagok aláírásával támogatott beadvánnyal akarja elérni a VPOP-nél a Sciennet törzsvásárlói közössége, hogy újraindulhasson a rendszer.

"Nehéz két hónap várakozás után elérkezett az idő, hogy jogi úton, megengedett eszközökkel segítsük az ügyvédek munkáját, mutassuk az összefogásunkat, és közöljük a hatóságokkal, mindannyiunkat hátrányosan érintett és érint a hatóság eljárása" – áll abban az Origo birtokába jutott köremailben, amely a Sciennet törzsvásárlói körében terjed.
A levél a VPOP vizsgálata miatt tavaly novemberben megbénult törzsvásárlói klub "választmánya" által indított aláírás-gyűjtésről tájékoztatja a tagokat, csatolva a szükséges íveket is.
A 2006-ban indult, 440 ezer tagig jutó rendszer működtetőit közel egymilliárd forintos adóhiány okozásával gyanúsítja a VPOP. A hatóság két hónapja őrizetbe vett egy cégvezetőt, zárolta az offshore cégként működő Sciennet International LLC számláin talált pénzt, egyúttal lefoglalta a számítógépes rendszert.
A törzsvásárlókat képviselő ügyvéd, Magyar György azt szeretné elérni, ha a klub működését a továbbiakban nem lehetetlenítené el a vizsgálat, a rendszer használói közül ugyanis sokan nem jutnak hozzá az összegyűjtött pénzükhöz. "Válasszák le a törzsvásárlói kör jogszerű, törvényes működését a vizsgálatról, és állítsák vissza a működését" – javasolta január elején tartott sajtótájékoztatóján. Ezt a törekvést támogatná a "választmány" mostani kezdeményezése. Magyar György elmondta: ha az aláírt ívekhez csatolt beadvány elkészül – várhatóan még ezen a héten -, akkor megnézi, és eldönti, hogy szerencsés lépés-e benyújtani a nyomozó hatósághoz – írja az Origo.
Kapcsolódó cikkeink