Alacsony karbonlábnyomú hús környezetbarát húsevőknek
Hogyan lesz az üvegházhatású gázból fehérje? Egy biotech startup erre talált megoldást. A Deep Branch szerint a mezőgazdasági termékek felelősek az üvegházhatású gázkibocsájtás egynegyedéért. Miközben a legjobb módja ennek a csökkentésére az, ha csökkentjük az állati termékek fogyasztását, a Deep Branch különleges megoldással állt elő: karbonkibocsájtásból hoz létre fehérjét.

CO2-ből átalakított fehérjével etetnék az állatokat
A cég mikroorganizmusokat használ, hogy a CO2-t fehérjében gazdag porrá alakítsa át. Az így nyert anyag Proton néven fut. Sok más cég is próbálkozik proteinelőállítással biofermentáció által, csakhogy ők metánt vagy cukrot használnak nyersanyagként, míg a Deep Branch CO2-t, amivel sokkal alacsonyabbak a költségek és a karbonlábnyom is.
A folyamatból származó protein a halhoz hasonló tápértékkel rendelkezik, és kiváló alternatív az állatok takarmányozására.
Springwise
Kapcsolódó cikkeink
Csökkenti a Syngenta a tengerhajózás karbonlábnyomát
Véglegesíti megállapodását a Syngenta a Maerskkel arról, hogy az Európa…
Tovább olvasom >A Nestlé a Royal Dairy Farmmal együtt igyekszik csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását
A Nestlé Health Science bejelentése szerint az Egyesült Államokban, Washington…
Tovább olvasom >Zöld megoldások a SPAR-nál
Környezeti fenntarthatóságra törekszik a SPAR Magyarország az új áruházai építése…
Tovább olvasom >További cikkeink
Akciók, árak, alternatívák – promóciós helyzetkép a magyar háztartásokban
Turcsán Tünde, a YouGov ügyvezető igazgatója a Promóciók Napja konferencián…
Tovább olvasom >K&H: hiánypótló iránytűt kapnak a befektetők
Elindult a K&H Értékpapír – befektetői hangulatindex, amely heti rendszerességgel…
Tovább olvasom >Fokhagyma az európai piacokon: Miért nem garantál alacsony árakat a bőséges kínai termés?
Bár Kína idén kiemelkedő fokhagymatermést könyvelhet el, az európai fogyasztók…
Tovább olvasom >