Alacsony karbonlábnyomú hús környezetbarát húsevőknek
Hogyan lesz az üvegházhatású gázból fehérje? Egy biotech startup erre talált megoldást. A Deep Branch szerint a mezőgazdasági termékek felelősek az üvegházhatású gázkibocsájtás egynegyedéért. Miközben a legjobb módja ennek a csökkentésére az, ha csökkentjük az állati termékek fogyasztását, a Deep Branch különleges megoldással állt elő: karbonkibocsájtásból hoz létre fehérjét.

CO2-ből átalakított fehérjével etetnék az állatokat
A cég mikroorganizmusokat használ, hogy a CO2-t fehérjében gazdag porrá alakítsa át. Az így nyert anyag Proton néven fut. Sok más cég is próbálkozik proteinelőállítással biofermentáció által, csakhogy ők metánt vagy cukrot használnak nyersanyagként, míg a Deep Branch CO2-t, amivel sokkal alacsonyabbak a költségek és a karbonlábnyom is.
A folyamatból származó protein a halhoz hasonló tápértékkel rendelkezik, és kiváló alternatív az állatok takarmányozására.
Springwise
Kapcsolódó cikkeink
Csökkenti a Syngenta a tengerhajózás karbonlábnyomát
Véglegesíti megállapodását a Syngenta a Maerskkel arról, hogy az Európa…
Tovább olvasom >A Nestlé a Royal Dairy Farmmal együtt igyekszik csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását
A Nestlé Health Science bejelentése szerint az Egyesült Államokban, Washington…
Tovább olvasom >Zöld megoldások a SPAR-nál
Környezeti fenntarthatóságra törekszik a SPAR Magyarország az új áruházai építése…
Tovább olvasom >További cikkeink
Orbán Viktor: az árréscsökkentést új termékekre is be fogjuk vezetni, ha szükséges
Az árrésszabályozást fenn kell tartani, mert az indokolatlan áremelésekkel szemben…
Tovább olvasom >Egészséges, rostban és fehérjében gazdag húskészítményeket fejlesztettek ki Debrecenben
Új, egészségvédő, rostban és fehérjében gazdag, egyedi bioaktív hatóanyagokat tartalmazó…
Tovább olvasom >A német kiskereskedelmi forgalom csökkent áprilisban havi szinten
Németországban reálértéken 1,1 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom áprilisban havi…
Tovább olvasom >