Alacsony karbonlábnyomú hús környezetbarát húsevőknek
Hogyan lesz az üvegházhatású gázból fehérje? Egy biotech startup erre talált megoldást. A Deep Branch szerint a mezőgazdasági termékek felelősek az üvegházhatású gázkibocsájtás egynegyedéért. Miközben a legjobb módja ennek a csökkentésére az, ha csökkentjük az állati termékek fogyasztását, a Deep Branch különleges megoldással állt elő: karbonkibocsájtásból hoz létre fehérjét.

CO2-ből átalakított fehérjével etetnék az állatokat
A cég mikroorganizmusokat használ, hogy a CO2-t fehérjében gazdag porrá alakítsa át. Az így nyert anyag Proton néven fut. Sok más cég is próbálkozik proteinelőállítással biofermentáció által, csakhogy ők metánt vagy cukrot használnak nyersanyagként, míg a Deep Branch CO2-t, amivel sokkal alacsonyabbak a költségek és a karbonlábnyom is.
A folyamatból származó protein a halhoz hasonló tápértékkel rendelkezik, és kiváló alternatív az állatok takarmányozására.
Springwise
Kapcsolódó cikkeink
Csökkenti a Syngenta a tengerhajózás karbonlábnyomát
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A Nestlé a Royal Dairy Farmmal együtt igyekszik csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Zöld megoldások a SPAR-nál
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Dr. Pogátsa Zoltán a magyar gazdaság állapotáról: Sem aranykor, sem apokalipszis
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Az euróövezeti GDP 0,1 százalékkal nőtt a második negyedévben az előző negyedévhez képest
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >KSH: az előző év azonos időszakához mérten 1,0 százalékkal mérséklődött, az előző hónaphoz képest 2,0 százalékkal bővült az ipari termelés
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >