Alacsony karbonlábnyomú hús környezetbarát húsevőknek
Hogyan lesz az üvegházhatású gázból fehérje? Egy biotech startup erre talált megoldást. A Deep Branch szerint a mezőgazdasági termékek felelősek az üvegházhatású gázkibocsájtás egynegyedéért. Miközben a legjobb módja ennek a csökkentésére az, ha csökkentjük az állati termékek fogyasztását, a Deep Branch különleges megoldással állt elő: karbonkibocsájtásból hoz létre fehérjét.

CO2-ből átalakított fehérjével etetnék az állatokat
A cég mikroorganizmusokat használ, hogy a CO2-t fehérjében gazdag porrá alakítsa át. Az így nyert anyag Proton néven fut. Sok más cég is próbálkozik proteinelőállítással biofermentáció által, csakhogy ők metánt vagy cukrot használnak nyersanyagként, míg a Deep Branch CO2-t, amivel sokkal alacsonyabbak a költségek és a karbonlábnyom is.
A folyamatból származó protein a halhoz hasonló tápértékkel rendelkezik, és kiváló alternatív az állatok takarmányozására.
Springwise
Kapcsolódó cikkeink
Csökkenti a Syngenta a tengerhajózás karbonlábnyomát
Véglegesíti megállapodását a Syngenta a Maerskkel arról, hogy az Európa…
Tovább olvasom >A Nestlé a Royal Dairy Farmmal együtt igyekszik csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását
A Nestlé Health Science bejelentése szerint az Egyesült Államokban, Washington…
Tovább olvasom >Zöld megoldások a SPAR-nál
Környezeti fenntarthatóságra törekszik a SPAR Magyarország az új áruházai építése…
Tovább olvasom >További cikkeink
Belép a brit Müller a funkcionális egészségmegőrző joghurtok piacára
A Müller UK & Ireland megállapodott az Egyesült Királyság elsőszámú…
Tovább olvasom >Modern arculattal újít a Rossmann Németországban
A Rossmann drogérialánc átfogó bolti arculatváltásba kezdett Németországban: az új…
Tovább olvasom >Árrésstop árnyékában: így alakulnak a húsvéti bevásárlás költségei 2025-ben
Az idei húsvéti bevásárlási szezon igazi meglepetése nem a csokinyúl…
Tovább olvasom >