Aki kérdez:
Murányi László vezérigazgató, Co-op Hungary Zrt.N emrégiben újabb élelmiszerbotrány rázta meg az országot, a „guargumiügy”. Ennek kapcsán ismét középpontba került a kérdés: az élelmiszer-biztonság jelenlegi szabályozása és a szervezeti rendszer mennyire alkalmas gyors és hatékony reakciókra.
Dr. Süth Miklós országos főállatorvost szeretném ennek kapcsán kérdezni: hogyan előzhető meg (egyáltalán megelőzhető-e) egy ilyen jellegű probléma előfordulása? Hogyan látja ön: a tisztességesen, jogkövetően dolgozó gyártók és kereskedők mit tehetnek annak érdekében, hogy minimalizálják a kockázataikat? Tervez-e a kormányzat az ön tudomása szerint szervezeti, vagy szabályozásbeli változásokat a jövőben ezen a területen?
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Adni Öröm! – nehéz sorsú embereknek gyűjtenek tartós élelmiszereket a SPAR-üzletekben
Elindult mától a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország…
Tovább olvasom >A Lidl kiadta 3. fenntarthatósági jelentését
Megjelent a Lidl Magyarország 2022/2023-as üzleti évekre vonatkozó fenntarthatósági jelentése.…
Tovább olvasom >Tíz millió forintnyi tetőcserepet ajánlott fel a törökbálinti Tábitha Hospice Ház építéséhez a Wienerberger
Tizenharmadik alkalommal indult el a „Jónak lenni jó!” adománygyűjtő aktivitás,…
Tovább olvasom >