Aki kérdez:
Murányi László vezérigazgató, Co-op Hungary Zrt.N emrégiben újabb élelmiszerbotrány rázta meg az országot, a „guargumiügy”. Ennek kapcsán ismét középpontba került a kérdés: az élelmiszer-biztonság jelenlegi szabályozása és a szervezeti rendszer mennyire alkalmas gyors és hatékony reakciókra.
Dr. Süth Miklós országos főállatorvost szeretném ennek kapcsán kérdezni: hogyan előzhető meg (egyáltalán megelőzhető-e) egy ilyen jellegű probléma előfordulása? Hogyan látja ön: a tisztességesen, jogkövetően dolgozó gyártók és kereskedők mit tehetnek annak érdekében, hogy minimalizálják a kockázataikat? Tervez-e a kormányzat az ön tudomása szerint szervezeti, vagy szabályozásbeli változásokat a jövőben ezen a területen?
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A magyar torma virágzik – mégis nehéz helyzetben vannak a termelők
Bár 2024-ben tovább nőtt a magyar tormaexport volumene, és a…
Tovább olvasom >Erős Pistás pogácsával rukkolt elő az Univer és a Lipóti Pékség
Omlós, mégis nagy erő van benne, egyesíti a túrós-tejfölös könnyedséget…
Tovább olvasom >Nem áll meg 2025-ben sem a SPAR fejlődése: két budapesti áruház újult meg 580 millió forintból
Mintegy 580 millió forintos beruházással megújult két budapesti SPAR szupermarket.…
Tovább olvasom >