Akcióznak a pénzügyőrök

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 01. 02. 11:06

Egy gyümölcsösben 2500, majd néhány nappal később egy rendszám nélküli autóban 12 ezer doboz magyar adójegy nélküli cigarettát foglaltak le a pénzügyőrök Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)  az MTI-vel.

cigaretta

Közleményük szerint a NAV Bevetési Főigazgatóságának pénzügyőrei és a kölcsei határrendészek közös ellenőrzést tartottak Milota külterületén. Hőkamerájukkal észlelték, hogy az árvízvédelmi töltésen át két ember ládákat cipel a közeli gyümölcsös területére. Az ellenőrök igazoltatták őket, majd átkutatták a terepet, és a gyümölcsfák között öt fekete nejlonzsákba csomagolt kartondobozt találtak. Ezekben összesen 2500 doboz Fest 7 márkájú, magyar adójegy nélküli cigaretta került elő. A két férfi nem ismerte el, hogy a dohánytermék az övék lenne. Azt mondták: csak horgászni indultak, majd bizonyításul egyikük felmutatta a horgászbotját és a horgászengedélyét.

A pénzügyőrök a kétmillió forint értékű magyar adójegy nélküli cigarettát lefoglalták. A nyomozók ismeretlen tettes ellen jövedéki orgazdaság bűntett elkövetése miatt indítottak büntetőeljárást.

Néhány nappal később Uszkán a NAV pénzügyőrei és a határrendészek egy régi típusú, rendszám nélküli, sötétített ablakú, az úttest szélén parkoló autóra figyeltek fel. A jármű ablakain bevilágítva utasokat nem, csak fekete nejlonba csomagolt ládákat láttak a hátsó ülésen, és az indítókulcs is az autóban maradt. A pénzügyőrök a jármű utasteréből előkerült, összesen 12 ezer doboz, mintegy tízmillió forint értékű, magyar adójegy nélküli cigarettát lefoglalták. A NAV nyomozói ismeretlen tettes ellen jövedéki orgazdaság bűntett elkövetése miatt indítottak büntetőeljárást – írta a NAV. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink