Akcióháború az Amazon ellen

Szerző: Kátai Ildikó Dátum: 2021. 06. 04. 11:02

A két amerikai kiskereskedő, a Target és a Walmart is ráakciózik az Amazon Prime Day promóciós napokra. A vásárlók biztos jól járnak.

Idén június 21-22 az Amazon egyik nagy promóciós eseménye, a széles körben hirdetett és várt Prime Day. Tavaly, a Digital Commerce 360 jelentése szerint globálisan becsült 10,4 milliárd dollár forgalmat realizált az online óriás és idén is nagy durranásra számítanak.

A versenytársak visszavágnak

A Target és a Walmart is felveszi a kesztyűt, mindkettő már hirdeti és egy nappal előbb elkezdi a Black Friday nagyságrendű akciós napokat. Tagság nélkül, számos további kedvezménnyel próbálják a figyelmet és a potenciális vásárlókat elvonni az Amazontól.

A Profitero kutatásai azt mutatták, hogy a vásárlók ugyanolyan valószínűséggel választják más kiskereskedők akcióit, mint az Amazonét. A kiskereskedők versengéséből a fogyasztók profitálnak.

Target Deal Days

Június 2-án jelentette be a Target, hogy online akciós napokat tart Target Deal Days néven, június 20-22. között, 3 teljes napon át.

Ráadásul ezen a 3 napon mindenkinek rendelkezésére állnak a különben csak tagoknak járó szolgáltatások, így az összes kategóriában, ételben és italban is meghirdetett árengedmények, az aznapi kiszállítás és a digitális ajándékkártyák 5% kedvezménye. A Target a rendelések átvételi módjait is bővíti autós és gyalogos átvevőpontokkal is.

Walmart Deals for Days

A Walmart az online 3 akciós online nap mellett speciális, csak az üzletekben elérhető promóciókkal is várja a vevőket június 20-23. között. A kereskedő azt ígéri a vásárlóknak, hogy Black Friday nagyságrendű árengedményekre számíthatnak sok kategóriában, továbbá egyedi cikkekkel és a Walmart online piacterén értékesítők is kapcsolódnak a promóciókhoz.

Piackutatások szerint az amerikai háztartások növelték megtakarításaikat a pandémia alatt, ami a kiskereskedőket optimizmussal töltheti el. Ugyanakkor a munkahelyi kilátások és a gazdasági várakozások negatív megítélése okozhat fennakadást a vásárlásokban.

Kapcsolódó cikkeink