Akár finom is lehet

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 03. 01. 22:43

Hogy milyen minőségű a Scottish Spirits whisky, még nem tudjuk, mert a megjelenéséről szóló számos tudósításban az ízéről nem esik szó, de a forgalmazók terve szerint alumíniumdobozos változatát az USA százezer üzletében fogják árusítani.

A skót italok gyártását felügyelő állami szervezet szerint a 3 éves whiskyként eladott termék minősége nem felel meg az igazi scotchokénak, a Skót Whiskyszövetség pedig még nem vizsgálta az italt, de a gyártó állítja, terméke mindenben megfelel a szövetség 2009-ben megfogalmazott előírásainak. A 0,33 literes kiszerelésű szesz ára 5 dollár.

Óriási választékban árusítanak különféle minőségű whiskyket, mindet egyformán üvegpalackokban – vallja az importőr –, miért ne lehetne sikeres egy jó minőségű ital egy egészen új csomagolásban. Noha az alumíniumdobozról sokaknak a gyengébb minőség jut eszébe, de e stigmákkal terhelt kiszerelés használata sok helyzetben praktikusabb, mint az üvegé. Legyen bármelyik félnek is igaza, láttunk már prémium italokat műanyag palackba csomagolva, sőt, műanyag csőben is értékesítve, olcsóbb égetett szeszeket pedig műanyag stampedliben, így nem lepődünk meg semmin – értékeljen a piac.

Kapcsolódó cikkeink