Magazin: Ajánljuk, vagy ne?
A bostoni Harvard Business School kutatásai szerint, ha az étteremben a vendégnek felajánlják annak a lehetőségét, hogy kisebb adag köretet is kérhet – függetlenül attól, hogy ezért kap-e némi kedvezményt vagy sem –, 15-30 százalékuk a kisebb adagot választja. Persze ne felejtsük, a felmérés az USA-ról szól! Az emberek általában tudják, mennyit lenne ideális fogyasztaniuk, csak éppen hajlamosak megenni mindent, ami a tányéron van. Viszont az a tény is ismert, hogy az ilyesmi elhízáshoz vezethet, és ellene szól az egészségtrendeknek, nem meglepő hát a kutatás eredménye.
Ugyanakkor arról se feledkezzünk meg, hogy a vendéglátós kiadásai között viszonylag alacsony a köret költsége, és ez lehetővé teszi, hogy az étterem a nagyobb adaggal olcsón közvetítse fogásainak többletértéket. Erről pedig miért is mondana le a szakma? Egy átlagos köret megfelezésével 200-250 kalória is megspórolható, mégsem vagyunk biztosak benne, hogy az „akciót” megfelelő kommunikáció nélkül bárki is sikerrel adaptálhatná az itthoni körülmények közé
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Csütörtöktől fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája
Elsősorban a hazai turistákra, valamint a környező országokból érkező vendégekre…
Tovább olvasom >Samponutántöltés – A nap képe
Svéd fenntarthatósági megoldás – ráadásul a felirat szerint a megtakarítás…
Tovább olvasom >Május 17-én minden út a sörfőzdékhez vezet!
Hétvégén, május 17-én, szombaton országos program keretében nyílnak meg az…
Tovább olvasom >