Ajánlásokkal segíti a Nébih a nyitásra készülő vendéglátósokat
Élelmiszerbiztonsági, élelmiszer-higiéniai ajánlásokkal segíti a nyitásra készülő vendéglátóhelyek működtetését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
A hivatal közleményében kiemelte, hogy nyitás előtt mind az üzemi, mind a vendégforgalmi helyiségekben fertőtlenítőszeres takarításra van szükség, és az edényeket is át kell mosni.
A raktárkészletet szükség esetén selejtezni kell, és az önellenőrzési rendszert is ajánlott felülvizsgálni. Ételt csak kifogástalan állapotú létesítményben, felkészült személyzettel lehet készíteni – tették hozzá.
A Nébih hangsúlyozta, hogy a védelmi intézkedéseket az üzemeltetőnek kell betartatnia, de közös érdek, hogy a szabályokat ne szegje meg senki, mert úgy kitolódhat a visszatérés a normál működési rendhez. A koronavírus továbbra is fertőz, ezért a járvány elleni védekezésre változatlanul figyelni kell – hívták fel a figyelmet. Az ajánlások a Nébih-honlap koronavírusról szóló felületén olvashatók. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Súlyos veszély fenyegeti a magyar szőlőültetvényeket – a Nébih cselekvésre hívja a gazdákat
Az amerikai szőlőkabóca által terjesztett aranyszínű sárgaság fitoplazmás betegség jelenleg…
Tovább olvasom >Védjük meg közösen a hazai ültetvényeket a szőlő aranyszínű sárgaság betegség ellen
Az amerikai szőlőkabóca által terjesztett, a szőlő aranyszínű sárgasága betegség…
Tovább olvasom >Felhívás a növényvédő szernek nem minősülő növényvédelmi hatású készítmények engedélytulajdonosainak
A Nébih felhívja a növényvédő szernek nem minősülő növényvédelmi hatású…
Tovább olvasom >További cikkeink
Filmvetítéssel és késő esti nyitvatartással is várják a fővárosi fürdők nyáron a közönséget
Az iskolai nyári szünet kezdetével változatos programokkal várják a vendégeket…
Tovább olvasom >Cukrász Szakmai Nap 2025
A Magyar Cukrász Ipartestület május 5-én tartotta meg hagyományos tavaszi…
Tovább olvasom >Az útipoggyásszal kapcsolatos tudnivalókat tett közzé a NAV
Összeállítást tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)…
Tovább olvasom >