Ajándékokkal az ittas vezetés megelőzésére

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 11. 17. 11:37

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága, a Borsodi Sörgyár közreműködésével kampányt indított az ittas vezetés veszélyeinek kihangsúlyozása érdekében. A november 5-én kezdődött akcióban a megye három településén, a nap különböző szakaszaiban, összesen 430 járművezetőt vontak ellenőrzés alá, 1700 járművet pedig a rendszámfelismerő készülék kontrolált. Ittas vezetőt nem találtak az akció ideje alatt. Valamennyi, szabálykövető gépjárművezető Borsodi Pólót, illetve különböző ajándéktárgyat, valamint az akció leírását tartalmazó szórólapot kapott.

„Felelős alkoholgyártóként minden alkalmat igyekszünk megragadni, ahol tehetünk az ittas vezetés megelőzéséért, ahol ráirányíthatjuk a témára a figyelmet. Nagyon tetszik a Rendőrségnek az a megközelítése, hogy a pozitív eseteket értékelik és díjazzák, hiszen mégiscsak ezek a példaértékűek! – nyilatkozta Dr. Sükösd Zsuzsa, a Borsodi Sörgyár jogi és vállalati kapcsolatok igazgatója.

2011. november 5-től a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság fokozott közúti járműellenőrzést tartott a megye három településének környékén. Az ellenőrzés célja elsősorban az ittas járművezetők kiszűrése, továbbá a téma középpontba állítása volt. A baleseti statisztikai adatok nem mutatnak ugyan emelkedő tendenciát, de még mindig jelentős százalékban fordulnak elő ittas vezetésből származó balesetek.

Az akció első állomása Budaörs volt, ahol mintegy 180 járművet állítottak meg a Rendőrség munkatársai. Kisebb szabálysértések miatt 27-en kaptak helyszíni bírságot, illetve elfogásra került egy körözött személy is. Szigetszentmiklóson és Gödöllőn összesen 250 járművet ellenőriztek az akcióban résztvevő rendőrök, 20 esetben szabtak ki helyszíni bírságot. Rendszámfelismerő készülékkel több, mint 1700 autót ellenőriztek. Ittas vezetőt nem találtak, de még az alkoholfogyasztás gyanúja sem merült fel.

Kapcsolódó cikkeink