Agrárgazdasági kamara: szétaprózódott az élelmiszeripari felsőoktatás
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke szerint Magyarországon túl sok helyen zajlik párhuzamosan élelmiszeripari felsőoktatás, emiatt sehol sincs meg a legmodernebb technológia.
Éder Tamás az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában azt mondta, egy a közelmúltban tartott szakmai kerekasztal-beszélgetésen az merült fel, hogy az erőforrások széttagolódnak, a felaprózódott felsőoktatási struktúrában pedig nehéz megtalálni a forrásokat a drága technológiák biztosítására.
Úgy vélte, szükség lenne külföldi oktatók bevonására és a magyar hallgatók külföldi kiutaztatására, ez a kerekasztalon is felvetődött.
Éder Tamás szerint a modern élelmiszergazdaságról nem él kép a magyar társadalomban, hiszen mindenki még a régi „egy koca egy udvarban” gondolkodik, emiatt nem is vonzó ez a szakma a fiataloknak. Eközben viszont – hívta fel a figyelmet – ez a szektor is számítástechnikával vezérelt, és használja a modern kori IT-technológiákat. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Magyar sertéshúsból készült ételek kerüljenek az ünnepi asztalra!
Nem csak a halas ételek kerülnek középpontba az ünnepi időszakban,…
Tovább olvasom >Ízletes desszertek mellett számos gyógyszerünk alapanyaga a mák
Nem csak desszertjeink hagyományos alapanyagaként kiváló a mák. A gazdag…
Tovább olvasom >Az AKI részt vesz az Európai Bizottság által támogatott carbon farming projektben
Az Európai Bizottság Éghajlatpolitikai Igazgatósága (DG CLIMA) megbízásából egy nemzetközi…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fidelity Outlook 2025: Új utakon a részvények
Így 2025 felé közeledve kijelenthetjük, hogy a makro- és monetáris…
Tovább olvasom >ESG – a fenntarthatósági szabványokról jogi szemmel
2023 decembere óta számos jogszabály látott napvilágot az ESG-részletszabályokról, amelyben…
Tovább olvasom >Felkészülten keresik a legjobb akciókat a vásárlók – EY karácsonyi felmérés
A vásárlók többsége kifejezetten keresi és várja az ünnepi leárazásokat…
Tovább olvasom >