Agrárgazdasági kamara: szétaprózódott az élelmiszeripari felsőoktatás
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke szerint Magyarországon túl sok helyen zajlik párhuzamosan élelmiszeripari felsőoktatás, emiatt sehol sincs meg a legmodernebb technológia.
Éder Tamás az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában azt mondta, egy a közelmúltban tartott szakmai kerekasztal-beszélgetésen az merült fel, hogy az erőforrások széttagolódnak, a felaprózódott felsőoktatási struktúrában pedig nehéz megtalálni a forrásokat a drága technológiák biztosítására.
Úgy vélte, szükség lenne külföldi oktatók bevonására és a magyar hallgatók külföldi kiutaztatására, ez a kerekasztalon is felvetődött.
Éder Tamás szerint a modern élelmiszergazdaságról nem él kép a magyar társadalomban, hiszen mindenki még a régi „egy koca egy udvarban” gondolkodik, emiatt nem is vonzó ez a szakma a fiataloknak. Eközben viszont – hívta fel a figyelmet – ez a szektor is számítástechnikával vezérelt, és használja a modern kori IT-technológiákat. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Gazdag zöldségkínálattal találkozhatnak a fogyasztók a húsvét előtti időszakban
Bőséges zöldségkínálattal várják a vásárlókat a hazai boltok, a hazai…
Tovább olvasom >Az európai piac több mint felének kiszolgálására is elegendő a magyar tormatermés
A húsvét közeledtével minden évben ugrásszerű növekedésnek indul a különböző…
Tovább olvasom >„Az idei év legfontosabb feladata a tudásátadás” – Interjú Papp Zsolttal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökével
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2025-ben kiemelt célként tűzte ki az…
Tovább olvasom >További cikkeink
Húsvéti hosszú hétvége: így alakul az üzletek nyitvatartása 2025-ben
A húsvéti ünnepek idején alaposan átalakul a hazai üzletláncok nyitvatartása:…
Tovább olvasom >A várakozásokon felül alakult az euróövezet ipari termelése februárban
Februárban a várakozásokon felüli mértékben növekedett az euróövezet ipari termelése…
Tovább olvasom >Zsigó Róbert: átlagosan majdnem húsz százalékos az árrésstop hatása
Az árrésstop bevezetésének hatására négy hét alatt átlagosan 18,6 százalékkal…
Tovább olvasom >