Agrárgazdasági kamara: szétaprózódott az élelmiszeripari felsőoktatás
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke szerint Magyarországon túl sok helyen zajlik párhuzamosan élelmiszeripari felsőoktatás, emiatt sehol sincs meg a legmodernebb technológia.
Éder Tamás az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában azt mondta, egy a közelmúltban tartott szakmai kerekasztal-beszélgetésen az merült fel, hogy az erőforrások széttagolódnak, a felaprózódott felsőoktatási struktúrában pedig nehéz megtalálni a forrásokat a drága technológiák biztosítására.
Úgy vélte, szükség lenne külföldi oktatók bevonására és a magyar hallgatók külföldi kiutaztatására, ez a kerekasztalon is felvetődött.
Éder Tamás szerint a modern élelmiszergazdaságról nem él kép a magyar társadalomban, hiszen mindenki még a régi „egy koca egy udvarban” gondolkodik, emiatt nem is vonzó ez a szakma a fiataloknak. Eközben viszont – hívta fel a figyelmet – ez a szektor is számítástechnikával vezérelt, és használja a modern kori IT-technológiákat. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
A nyúlhús piaca: nemzetközi trendek és hazai kihívások
A nyúlhús az egyik legegészségesebb fehérjeforrás, hiszen alacsony zsírtartalommal, magas…
Tovább olvasom >A mentes termékek piacán indítana felmérést a NAK munkacsoportja
Komplex felmérést indít a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a mentes termékek…
Tovább olvasom >NAK- FruitVeB: nőtt a hajtatott zöldségtermesztés versenyképessége
Az elmúlt években a támogatási konstrukcióknak és a kedvező hitellehetőségnek…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >Árrésstop kontra áfacsökkentés: megoldás az inflációra vagy politikai viták terepe?
A kormány március közepétől életbe léptette az árrésstopot, amely szerint…
Tovább olvasom >