Agassi lesz a Norbi Update reklámarca

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 09. 04. 11:01

A Norbi Update Lowcarb részben európai terjeszkedését finanszírozná a 2014. szeptember 8-26. között lebonyolítandó nyilvános részvényértékesítéssel. A kibocsátás részleteiről Schobert Norbert, a vállalat igazgatótanácsának elnöke, és a kibocsátás lebonyolításában részt vevő Buda-Cash Brókerház elemzője, Török Bálint beszélt a Budapesti Értéktőzsdén tartott sajtótájékoztatón.

norbiupdateNagyon szeretnék osztalékot kivenni, és osztalékot fizetni, mondta Schobert a sajtótájékoztatón. Amennyiben a növekedés első szakasza lezárul, az osztalékhozam jelentősen meghaladhatja a mostani állampapírhozamokat, tette hozzá Török Bálint.

A Norbi Update Lowcarb részvények kibocsátását több mint egy évig készítették elő. A tőkebevonásra elsősorban a nemzetközi terjeszkedés miatt van szükség.

A lehetőségek ismertetését Schobert azzal kezdte, hogy a várakozásaikban konzervatívak, nem akarnak nagyot ígérni. A tervek szerint a Norbi Update a jelenlegieken túl 10 további országba kíván megjelenni, nemsokára már Ausztriában is lehet kapni a vállalat termékeit.

“Arcunkkal, nevünkkel állunk a nyilvánosság elé, mindenünket beletesszük ebbe a cégbe, a feleségemmel nullán vagyunk” – mondta Schobert Norbert.

A lapértesülések igaznak bizonyultak, tényleg Andre Agassi lesz a cég reklámarca. Azt nem árulhatják el, hogy mennyibe került Agassi, mint reklámarc, de nagyságrendileg több millió dollár volt, mondta el Schobert Norbert.

jövő hét szerdán érkezik Agassi, Norbi megmutatja neki a magyar konyhát és a Norbi Update termékeit, itt fogadják majd a nemzetközi sajtót.

A 6,2 milliárd forintos cégérték nem sok a Buda Cash szerint, hiszen a cég árbevétele hamarosan 2 milliárd forint körülire emelkedhet, a szabad cash-flow pedig legalább 1-1,2 milliárd forint lesz a pesszimista forgatókönyv szerint.

Az értékesítési árfolyam 990 forint, az értékesítési időszak szeptember 8-26, de 3 nap után lezárható a jegyzés, amennyiben a befektetők lejegyzik a kibocsátott mennyiséget.

A források nagy része az új partner (lapértesülések szerint Andre Agassi) miatt szükséges. (portfolio.hu)

Kapcsolódó cikkeink