Adózatlan pálinkát és cukorcefrét találtak egy nyáregyházi szeszfőzdében
Tizenötmillió forintnál is magasabb összegű bírságra számíthat az a nyáregyházi szeszfőzde, ahol a pénzügyőrök nagyobb mennyiségű, igazolatlan származású gyümölcspálinkára és cukorcefrére bukkantak – közölte a Nemzeti Adó – és Vámhivatal (NAV) sajtó- és kommunikációs főosztálya csütörtökön az MTI-vel.
A NAV közleménye szerint bevetési főigazgatóságuk járőrei a napokban váratlan ellenőrzést végeztek a Pest megyei Nyáregyházán, egy kizárólag bérfőzést végző szeszfőzdében, melynek vezetője úgy nyilatkozott, hogy csak a bevallásán szereplő készlettel rendelkezik.
A pénzügyőrök tételesen átvizsgálták a helyszínt, s a pincében és a raktárakban műanyag kannákban és üveghordókban összesen 633,5 liter ismeretlen eredetű szeszes folyadékot (valószínűleg gyümölcspálinkát), valamint 3600 kilogramm cukorcefrét találtak.
A termékek származását a főzde vezetője nem tudta igazolni, de a pénzügyőrök kiderítették, hogy az adózatlan jövedéki termékek egy részét magánfőzés keretében, másik részét pedig a szeszfőzdében készítették. A más személyek nevére kiállított bérfőzési lapokon szereplő pálinkákat a felelős vezető nem adta ki a bérfőzetőknek, hanem magánál tartotta, hogy aztán lepalackozva értékesítse.
Az adózatlan, igazolatlan származású, 1 millió 447 ezer forint értékű gyümölcspálinkát és cukorcefrét visszaélés jövedékkel bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt lefoglalták, a várható jövedéki bírság összege a 15 millió forintot is meghaladhatja – közölte a NAV.
(MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Még mindig lehet spórolni, de nem minden árrésstopos terméken
Bár a magyarországi árrésstopok hatása kezd érezhetővé válni a hazai…
Tovább olvasom >Több mint 13 tonna adomány gyűlt össze a NOE és a CBA közös húsvéti akcióján
Több mint 13 tonna adomány gyűlt össze a Nagycsaládosok Országos…
Tovább olvasom >Fagyos tavasz, súlyos károk: összeomolhat a gyümölcstermés 2025-ben
Az áprilisi fagyok komoly pusztítást végeztek a magyar gyümölcstermesztésben: egyes…
Tovább olvasom >